Am o speta si va rog daca puteti sa ma indrumati.
Am un apartament de 2 camere, doresc sa ii schimb propietarul doar in acte. Pe scurt nu vreau sa mai apara la oficiul de cadastru si directia de taxe si impozite pe numele meu, Fiind in acest caz protejat de eventuale executari silite, etc.
Apartamentul este achizitionat inainte de casatorie deci este bun propriu. Nu este ipotecat sau gajat, nu am credite in acest moment. Doresc sa il las unei rude, afin (socrul meu).
Ce forma ar trebui sa imbrace actul juridic ca sa fie trainic si sa nu existe probleme in eventualitatea producerii celor spuse mai sus.
La vanzare cumparare trebuie virat bani prin cont bancar ceea ce nu pot face, la donatie am inteles ca este cu semnul intrebarii. Eu m-am gandit sa vand o parte sa zicem de 5 % din el si ulterior sa fac partaj fara sulta.
Avand in vedere ca nu sunt jurist va rog daca ma puteti sfatui in aceasta directie.
Act de donatie
marina14
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)