avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz

Buna ziua,datorita incapacitatii temporare de munca voi intra in somaj ,mentionez faptul ca am 86 de zile de concediu medical,va rog sa mi spuneti daca e obligatorie perioada de preaviz de 20 de zile tinand cont ca eu am documente de la medicina muncii ca sunt in incapacitate de munca,am inceput sa merg in preaviz imediat dupa concediul medical.O alta intrebare si anume :cele 20 de zile trebuie lucrate 8 ore pe zi in fiecare zi sau 4 ore pe zi tinand cont ca sunt bolnava .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica_tm , utilizator 13:23, 5 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu sa stati in preaviz , insa in acest caz exista doUA situatii posibile :
- fie incetarea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate

- fie incetarea c.i.m. prin concediere la expirarea perioadei de preaviz.

Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Ma numesc Manea Adrian și lucrez la compania CGS de aproximativ 3 luni și aș vrea să știu cum se procedează cu acel preaviz,deoarece mi se spune că mi ... (vezi toată discuția)
Poate fi efectuat preavizul in delegatie florinm78 florinm78 tinand cont ca in perioada de preaviz ar trebui sa-ti cauti un alt loc de munca cum poti face acest lucru daca esti plecat din localitate 20 de zile ? (vezi toată discuția)
Desfiintare post remenyseg remenyseg Buna ziua. In perioada preavizului pentru desfiintare post angajatul are dreptul de a absenta 8 ore/zi de la programul unitatii pentru a-si cauta loc de ... (vezi toată discuția)