Buna ziua, dupa primul concediu de crestere a copilului am revenit la munca beneficiind astfel de stimulentul de insertie. Acum am intrat in al doilea ccc si depunand actele am fost notificata ca tre sa restitui stimulentul de insertie ptr lunie in care am fost in concediu medical ptr ingrijire copil bolnav si ptr concediul de maternitate. Avand in vedere punctul 19 din Anexa 1 la Ordinul nr. 1474/2011 pentru aprobarea Instrucțiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin HG nr. 52/2011, am dreptul la stimulent si daca a aflu intr-una din concediile de mai sus. Totusi, AJPIS Covasna sustine ca in conformitate cu Codul fiscal nu am dreptul la stimulent.
Este o interpretare a textului de lege .. OUG 111/2010 prevede : venituri supuse impozitului,iar Codul fiscal defineste care sunt veniturile neimpozabile la art.62 ... situatie in care nu beneficiati de stimulent pe perioada concediului pentru ingrijirea copilului bolnav, iar plata acestuia inceteaza.