avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinut in America Latina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinut in America Latina

Buna ziua...hotararea definitiva a fost de 3 ani iar amicul meu mai avea o pedepsea veche de 3 ani cu suspendare rezultand 6 ani cu executare(nefiind in tara cand s a dat sentinta) iar ca urmare a mandatului interpol a fost retinut in Peru dupa 2 ani jumate unde lucra si se insurase.Acum este in arest de cateva luni asteptand procesul de extradare. Intrebarile ar fi:
1 Este vreo varianta sa poata cere executarea sentintei in Peru
2 Exista vreo lege europeana pentru conditiile grele de detentie din America Latina, o zi petrecuta acolo sa echivaleze cu mai multe in tara.
3 El nefiind in tara cand a fost sentinta definitiva de 6 ani ,in cazul aducerii lui va avea dreptul la eliberare conditionata? (cum se merge acum 6 sau 8 luni la an)
4 Este posibil dupa judecarea procesului in Peru sa l puna in libertate,el fiind condamnat in tara in baza unei legi ambigue(194/2011) Multumim anticip!

Alte discuții în legătură

Interpol mario01 mario01 Am Probleme cu interpolul dintr o tara din sud America. Sunt cautat pt o frauda de circa 800 de euro ,am fost arestat pt a fi extradat in Italia .,autoritatile ... (vezi toată discuția)
Prescriere, sentinta judecatoreasca definitiva 1 an cu executare, consecintele neexecutarii pedepsei claudiaionete claudiaionete in ce conditii se prescrie o sentinta judecatoreasca definitiva,1 an de executare,pt conducere fara permis , fapta avand loc in perioada de incercare pt o ... (vezi toată discuția)
Extradare din marea britanie in baza unui mea, sentinta cu executare de 4 ani din 2008 CC2 CC2 Buna seara, Am rugamintea sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul in care urmeaza sa fiu extradat din Marea Britanie in baza unui Mandat European de ... (vezi toată discuția)