avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriere, sentinta judecatoreasca definitiva 1 an cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriere, sentinta judecatoreasca definitiva 1 an cu executare, consecintele neexecutarii pedepsei

in ce conditii se prescrie o sentinta judecatoreasca definitiva,1 an de executare,pt conducere fara permis , fapta avand loc in perioada de incercare pt o fapta similara ce consecinte sunt pt neexecutarea pedepsei,pers condamnata nefiind in tara in momentul pronuntarii sentintei,si daca se poate ataca sentinta ,redeschizandu se procesul daca imi puteti recomanda un avocat bun pt acest demers
Cel mai recent răspuns: Av_Mihaita , utilizator 10:22, 10 Februarie 2012
Prescriptia pentru infractiunea la regimul circulatiei se va prescrie in termen de 6 ani.
Totusi, nu cred ca se va prescrie asa simplu, intrucat, fiind comisa in termenul de incercare al altei infractiuni, suspendata conditionat, beneficiul suspendarii se va revoca , urmand a fi executata in regim de detentie, alaturi de noua pedeapsa.
Ati fost prezent la vreun termen de judecata sau ati fost plecat din tara pe intreaga desfasurare a judecatii?
da a fost prezent la doua dintre ele

acest dosar sa judecat dupa 3 ani de la fapta
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Daca a fost prezent situatia este nefericita pentru el deoarece nu poate beneficia de o rejudecare dupa extradare.
Conform art. 126 lit. b c. pen., executarea pedepsei in cazul dvs. se prescrie in termen de 5 ani plus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata, deci in total 6 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de retinere european claudiaionete claudiaionete pentru o sentinta de 1 an si 7 luni pt conducere fara permis ,cu executare,cand se prescrie executarea pedepsei existand si un mandat de retinere european pt ... (vezi toată discuția)
Pot obtine o suspendare ? ContSters262966 ContSters262966 am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa extradare.majorarea pedepsei in caz de rejudecare. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit nicio speta in care, in ipoteza rejudecarii cauzei dupa extradare in conditiile art. 522 indice 1 C. pr. pen., unui condamnat sa ii fie majorata ... (vezi toată discuția)