am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ,iar procesul sa tinut in lipsa mea si ieri am vazut decizia pe internet , 3 ani cu executare mentionez ca am avut o suspendare pentru conducerea sub influenta alcoolului ,dar ce nu sunt impacata , e faptul ca prietenul meu a fost judecat in urma cu o luna pentru un furt cu un prejudiciu de 100 de mil si atunci a primit 3 ani cu suspendare iar acum la al 2-lea dosar pentru furt a primit 5 ani cu suspendare e posibil asa ceva ? oare daca o sa imi trimit un avocat va putea sa ma scoata doar cu o suspendare ? va multumesc
al 2-lea dosar este cel in care am fost impreuna
Editat de moderator simonette12- motiv.1.3 din Regulament
2 termene a avut procesul , primul la care nu m-am prezentat pentru ca nu am stiut , eu nu fiind in tara si acesta ultimul care a dat condamnarea . deci baiatul cu care am fost ultima oara a primit pedeapsa asta ``la 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 86 ind. 1 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe o durată de 5 (cinci) ani termen de încercare conf. art. 86 ind. 2 Cod penal. În baza art. 86 ind. 3 Cod penal dispune ca inculpatul pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri`` si asta a fost primul lui dosar in care a primit tot suspendare ``la 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 86 ind. 1 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe o durată de 5 (cinci) ani, termen de încercare conf. art. 86 ind. 2 Cod penal. În baza art. 86 ind. 3 Cod penal dispune ca inculpatul pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri:``
iar asta a fost condamarea mea ``la 3 (trei) ani închisoare în condiţiile art. 57 Cod penal. În baza art. 83 Cod penal revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare la care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 127/13.04.2010 , urmând a fi executată separat de pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă. În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a, teza a II-a şi lit. b C.p. În baza art. 208 - 209 alin. 1 lit. a şi i Cod penal, cu aplicarea art. 320 indice 1 Cod proc. penală,
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
deci raspunsul dumneavoastra care este ? sa ma duc acasa ? nu pot angaja un avocat de aici ? ma paote da prin interpol doar pentru asa ceva ?
extradarea se da de la procuror odata cu condamnarea nu ? exista totusi ca procurorul sa nu ceara extradarea ?
Editat de moderator simonette12- motiv. pct.1.3 din Regulament
O nouă pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei nu mai este posibilă, ar fi fost posibilă doar dacă noua infracţiune aţi fi comis-o din culpă .
Se poate emite un mandat de arestare european sau extrădare, depinde unde vă aflaţi .
Puteţi solicita şi rejudecarea după extrădare, întrucât nu aţi fost prezent la termene şi nu aţi fost nici reprezentat. Dar nu cred căveţi putea obţine o pedeapsă cu suspendare, în plus, veţi avea de executat, separat de pedeapsa pentru noua infracţiune comisă în termenul de încercare, şi pedeapsa a cărei suspendare v-a fost revocată.