avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot obtine o suspendare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pot obtine o suspendare ?

am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ,iar procesul sa tinut in lipsa mea si ieri am vazut decizia pe internet , 3 ani cu executare mentionez ca am avut o suspendare pentru conducerea sub influenta alcoolului ,dar ce nu sunt impacata , e faptul ca prietenul meu a fost judecat in urma cu o luna pentru un furt cu un prejudiciu de 100 de mil si atunci a primit 3 ani cu suspendare iar acum la al 2-lea dosar pentru furt a primit 5 ani cu suspendare e posibil asa ceva ? oare daca o sa imi trimit un avocat va putea sa ma scoata doar cu o suspendare ? va multumesc

al 2-lea dosar este cel in care am fost impreuna

Editat de moderator simonette12- motiv.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
5 ani cu suspendare nu se poate.
Poate exista o pedeapsa cu executarea la locul de munca.
In cazul expus de dvs. insa nu cred ca s-ar putea.

Este dificila situatia.
Trebuia sa va prezentati la proces.

Ati fost prezenta la vreun termen de judecata?
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 termene a avut procesul , primul la care nu m-am prezentat pentru ca nu am stiut , eu nu fiind in tara si acesta ultimul care a dat condamnarea . deci baiatul cu care am fost ultima oara a primit pedeapsa asta ``la 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 86 ind. 1 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe o durată de 5 (cinci) ani termen de încercare conf. art. 86 ind. 2 Cod penal. În baza art. 86 ind. 3 Cod penal dispune ca inculpatul pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri`` si asta a fost primul lui dosar in care a primit tot suspendare ``la 3 (trei) ani închisoare. În baza art. 86 ind. 1 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe o durată de 5 (cinci) ani, termen de încercare conf. art. 86 ind. 2 Cod penal. În baza art. 86 ind. 3 Cod penal dispune ca inculpatul pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri:``

iar asta a fost condamarea mea ``la 3 (trei) ani închisoare în condiţiile art. 57 Cod penal. În baza art. 83 Cod penal revocă suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare la care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 127/13.04.2010 , urmând a fi executată separat de pedeapsa aplicată prin prezenta sentinţă. În baza art. 71 Cod penal interzice inculpatului drepturile prev. de art. 64 lit. a, teza a II-a şi lit. b C.p. În baza art. 208 - 209 alin. 1 lit. a şi i Cod penal, cu aplicarea art. 320 indice 1 Cod proc. penală,
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca nu ati fost la proces poate ca ar fi mai bine sa incercati o rejudecare dupa extradare.

Incercati sa va consultati cu un avocat ca sa intelegeti toate aspectele.

In recurs ati putea avea sanse mai mici decat in caz de rejudecare dupa extradare, consider eu la o prima vedere.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
deci raspunsul dumneavoastra care este ? sa ma duc acasa ? nu pot angaja un avocat de aici ? ma paote da prin interpol doar pentru asa ceva ?
extradarea se da de la procuror odata cu condamnarea nu ? exista totusi ca procurorul sa nu ceara extradarea ?

Editat de moderator simonette12- motiv. pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
O nouă pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei nu mai este posibilă, ar fi fost posibilă doar dacă noua infracţiune aţi fi comis-o din culpă .
Se poate emite un mandat de arestare european sau extrădare, depinde unde vă aflaţi .
Puteţi solicita şi rejudecarea după extrădare, întrucât nu aţi fost prezent la termene şi nu aţi fost nici reprezentat. Dar nu cred căveţi putea obţine o pedeapsă cu suspendare, în plus, veţi avea de executat, separat de pedeapsa pentru noua infracţiune comisă în termenul de încercare, şi pedeapsa a cărei suspendare v-a fost revocată.

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala aurel79 aurel79 Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria .... împotriva ... (vezi toată discuția)
Decizie de condamnare-pedeapsa privativa de libertate sau nu? 9florin 9florin Solutie: În baza art. 178 alin 1 şi alin. 2 C.pen., condamnă inculpatul.... la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p., ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)