avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot obtine o suspendare ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pot obtine o suspendare ?

am un dosar bagat in tribunal din luna mai, pentru un furt de fier vechi cu o paguba de 500 de lei ,am fost impreuna cu alt baiat , eu acum nu sunt in tara ,iar procesul sa tinut in lipsa mea si ieri am vazut decizia pe internet , 3 ani cu executare mentionez ca am avut o suspendare pentru conducerea sub influenta alcoolului ,dar ce nu sunt impacata , e faptul ca prietenul meu a fost judecat in urma cu o luna pentru un furt cu un prejudiciu de 100 de mil si atunci a primit 3 ani cu suspendare iar acum la al 2-lea dosar pentru furt a primit 5 ani cu suspendare e posibil asa ceva ? oare daca o sa imi trimit un avocat va putea sa ma scoata doar cu o suspendare ? va multumesc

al 2-lea dosar este cel in care am fost impreuna

Editat de moderator simonette12- motiv.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
dar el de ce a primit o alta suspendare ? pentru ca in primul lui proces a primit 3 ani cu suspendare , iar la asta in care am fost amandoi a primit tot 3 ani cu suspendare ?
Probabil că a fost vorba despre 2 infracţiuni concurente, adică prietenul dvs. a comis ambele infracţiuni în concurs , iar la data primei condamnări nu se ştia şi despre cealaltă infracţiune, ulterior aflându-se şi despre aceasta. Drept urmare, prima sentinţă a fost anulată şi a avut loc contopirea celor două pedepse, pentru cele 2 infracţiuni aflate în concurs, aplicându-e pedeapsa cea mai grea dintre ele şi rezultând pedeapsa de 3 ani ( 3 ani cu suspendare înseamnând 3 ani pedeapsă plus 2 ani, care compun termen de încercare pentru condamnat). Dacă prietenul dvs. ar fi fost recidivist, adică la data la care a fost pronunţată a doua condamnare, el ar mai fi avut încă o condamnare definitivă la activ, nu cred că ar mai fi beneficiat de suspendarea executării pedepsei.
am inteles . multumesc mult pentru ajutor !dar mandatul de extradare cand o sa fie eliberat ? si credeti ca ar mai bine o rejudecare dupa extradare ?
Mandatul de extrădare se poate emite oricând, fiind grefat pe mandatul de executare a pedespei , fiindcă mandatul de executare , conform legii , trebuie pus în aplicare imediat după ce hotărârea de condamnare rămâne definitivă.
Aveţi posibilitatea să vă predaţi singur şi să cereţi rejudecarea, ori să aşteptaţi să fiţi extrădat . Părerea mea este că ar da mai bine să vă predaţi .
Daca se prezinta singura in tara nu va beneficia de rejudecare.
Nu cred ca am schimbat practica tribunalului Bucuresti deoarece mi-a fost spus ca vor respecta hotararea ca asa e legal...era era o hotarare venita de la instanta superioara...ca un fel de ordin pe caz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare sentinta penala aurel79 aurel79 Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria .... împotriva ... (vezi toată discuția)
Decizie de condamnare-pedeapsa privativa de libertate sau nu? 9florin 9florin Solutie: În baza art. 178 alin 1 şi alin. 2 C.pen., condamnă inculpatul.... la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p., ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)