avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de retinere european
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de retinere european

pentru o sentinta de 1 an si 7 luni pt conducere fara permis ,cu executare,cand se prescrie executarea pedepsei existand si un mandat de retinere european pt aceeasi fapta si ce sanse reale sunt de redeschiderea procesului ,atacand deciziajud.
Cel mai recent răspuns: claudiaionete , utilizator 20:34, 2 Iunie 2012
Art. 126 C. pen. prevede că termenul de prescripţie pentru pedepse mai mici de 15 ani este de 5 ani plus durata pedepsei.
În cazul dvs este deci, de 6 ani şi 7 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care aţi fost condamnat.
În cazul în care nu aţi participat la judecarea cauzei şi aţi fost predat în baza unui mandat european de arestare cauza va putea fi rejudecată, la cererea condamnatului de instanţa care a judecat în primă instanţă.-Art. 522 indice 1.
la sentinta finala definitiva pers nu a fost prezenta din motive obiective ,stiind ca procesu mai dureaza si nu se ajunge asa repede la o sentinta definitiva,nici nu a fost predat justitiei pe mandat de arestare europeana,de asta vreau sa stiu cand expira punerea lui in aplicare,pt ca fapta nu este maxim de grava ,in term juridici vorbind,,dorind in acest timp redeschid procesului
Mandatul european de arestare expira ori atunci cand este arestat ori cand intervine prescriptia, deci 6 ani si 7 luni
se poate redeschiderea procesului,sanse de schimbare a sentintei sunt ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare europeana claudiaionete claudiaionete explicatimi concret ce reprezinta un mandat de arestare europeana ,ce libertate de miscare are respectiva persoana,si daca in acest timp poate sa redeschida in ... (vezi toată discuția)