avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum as putea sa devin cetatean al Romaniei,daca..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum as putea sa devin cetatean al Romaniei,daca..

Sunt din R.Moldova si am scris la inceputul anului 2009 cerere de redobindire a cetateniei romane,din acel moment a fost schimbata legislatia de citeva ori,spre urgentare,dar eu totus nu pot intelege,care este termenul legal de obtinere a cetateniei,din ce moment incepe decurgerea termenului de 5 luni,conform ulnimei legi?
Cel mai recent răspuns: constant1313 , utilizator 17:37, 12 August 2010
Buna ziua !
Cererea de acordare a cetăţeniei române se depune personal la sediul Direcţiei de Cetăţenie din str. Petofi ªandor, nr. 47, sector 1, Bucureşti.
Pentru motive temeinic justificate, cererea se poate depune şi prin mandatar.
Preşedintele Comisiei pentru Cetăţenie fixează termen (nu mai mare de 6 luni) pentru soluţionarea cererii şi dispune prin rezoluţie completarea dosarului, publicarea, pe cheltuiala solicitantului, a extrasului de cerere în Monitorul Oficial Partea a III-a, solicitarea de relaţii pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 8 lit. b) şi e).
În cazul în care sânt întrunite condiţiile pentru acordarea cetăţeniei române, Comisia stabileşte, într-un termen ce nu va depăşi 6 luni, programarea persoanei la interviul organizat pentru verificarea condiţiilor prevăzute de art. 8 alin. 1 lit. f) şi g), respectiv cunoaşterea limbii române (scris şi citit), cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, cunoaşterii prevederilor Constituţiei şi Imnului Naţional.
Cu stima !
Domnule avocat,

OUG nr 36/15.04.2009 a modificat Lega 21/1991, iar termenul maxim in careComisia trebuie sa-si dea avizul nu poate depasi 5 luni.Au disparut si publicarile in MO, si interviul. Ca sa va auz putin, va spun ca eu sunt cetatean roman(chiar oltean), dar nu stiu imnul. Norocul meu-Constitutia care nu le da voie sa-mi retrag cetatenia:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobindirea cetateniei romine in baza casatotiei Anjelic Anjelic Eu si sotul meu suntem din R.Moldova cu o jumate de an in urma el a redobindit(primit) cetatenia romina.Intrebarea mea este : cum as putea sa primesc cetatenia ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Imi spuneti, va rog, daca statul roman accepta dubla cetatenie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Strãin cãsãtorit cu romanca - obtinere cetatenie romana kouliscon kouliscon Stie cineva dacă acum că i-am căsătorit cu o româncă, dacă pot sa iau Naționalitate român? sau care este procedura de a obține ... (vezi toată discuția)