avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am o nelamurire in ceea ce priveste terenuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am o nelamurire in ceea ce priveste terenuri extravilane

nu detin inca nici o proprietate si mia propus sa imi procur una fiind atrasa de preturile mici am gasit un teren extravilan dar aflat intre doua case la un pret mai atractiv problema mea este ca nu stiu cum se trece de la un teren extravilan la unul intravilan am citit eu cateva postari pe foru insa nu sunt convinsa ca e cea mai buna alegere terenul respectiv se afla in apropierea unei cai ferate in stanga terenului se gasete o casa locuita insa nam reusit sa dau de propietari ca sai intreb cum au decurs lucrurile cum au reusit sa aduca acel teren din extravilan in intravilan in dreapta terenului se mai afla o parcela extravilana apoi vine o alta casa deci sincer nu prea inteleg de ce acel terenuri sunt inca extravilane daca in jurul lor sunt terenuri intravilane dar as mai vrea sa stiu care sunt pasii concreti ca sa treci un teren extravilan in intravilan si cam cat va fii nevoie sa scot din buzunar
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:40, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Pentru a-l trece in intravilan, proprietarul trebuie sa obtina mai intai cadastrul si intabularea terenului. Dupa aceea, el va trebui sa faca o cerere la Primarie prin care solicita trecerea respectivului teren extravilan in intravilanul localitatii. Va fi nevoie in acest sens de realizarea unui plan de urbanism zonal (pe scurt, PUZ), care va consfinti extinderea extravilanului respectivei localitati in asa fel incat sa cuprinda si terenul cu pricina. Acest PUZ poate fi facut de proprietar cu ajutorul unui arhitect sau de catre primaria respectiva, daca aceasta dispune de fonduri si are interes in realizarea unui astfel de demers. De obicei, etapa realizarii PUZ se deruleaza intr-un interval de minimum 4-6 luni, dar poate sa ajunga si la 12 luni. Practica dovedeste ca pentru suprafetele mai mari de teren lucrurile se deruleaza ceva mai rapid.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan in intravilan dmy_cornell dmy_cornell Buna ziua, bunicul meu a avut un teren arabil de 194 mp, in \\" CONVENTIE de folosire a terenurilor cu destinatie pentru gradini\\" timp de 20 de ani dupa ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - schimbare destinatie teren arabil extravilan in intravilan elenaelenad elenaelenad cum pot sa trec un teren din arabil extravilan in intravilan?de ce acte am nevoie si trebuie sa platesc vreo taxa?va multumesc. (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan flaviu.flaviu flaviu.flaviu pentru introducerea în intravilanul localităţii a unui teren extravilan este NECESARÃ şi SUFICIENTÃ aprobarea unei documentaţii PUZ de catre Consiliul ... (vezi toată discuția)