avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Admistratorii de imobile atestati în baza L230/2007, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Admistratorii de imobile atestati în baza L230/2007, trebuie să se ateste dinou in baza L196/2018?

Buna ziua. Sunt administrator de imobile începând cu anul 2011. In anul 2010 am urmat cursurile de pregătire că și administrator de imobile iar la sfârșitul cursului am susținut examen de absolvire unde am obținut un certificat de absolvire de "administrator imobile" cod COR 512112, cu seria F nr. 00xxxx1 din dec 2010, eliberat de Ministerul Muncii, familiei și egalității de șanse și certificat de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului. In baza acestui certificat, am obținut de la primăria sector 4 un Atestat Nr. 0xx7 semnat de primarul S4, acte care mi-au permis profesarea activității de administrator în baza L230/2007 și a codului muncii în vigoare.
L196/2018, prevede alte norme și condiții (inclusiv și cod COR) de atestare diferite fata de L230/2007.
Întrebare: pentru a continua sa profesez in funcția de administrator imobile, trebuie sa urmez dinou cursurile de calificare( care înseamnă 700-900lei/curs plătiți la firme care au acreditari in domeniu), sa dau un nou examen și să obțin un nou cod COR sau este suficient sa prezint acreditarile pe care le dețin și să solicit acordarea noului cod COR in baza L196/2018? Mulțumesc anticipat pt.raspuns. EugenB
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
eugen.b, utilizator
Cel mai recent răspuns: macoveiv , utilizator 18:57, 5 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]

Exista acum numeroase cereri de echivalare a diplomelor vechi din administrator imobile in adminstrator condominiu si prelungire a termenului.
Cu cat scriu mai multi la minister cu atat mai bine.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
ricadinas, utilizator
Si unde trebuie depuse aceste cereri? La care minister?

ricadinas a scris:

[ link extern ]

Exista acum numeroase cereri de echivalare a diplomelor vechi din administrator imobile in adminstrator condominiu si prelungire a termenului.
Cu cat scriu mai multi la minister cu atat mai bine.

ynocentta a scris:

Dv ati obtinut atestatul profesional in temeiul disp L nr 230/2007 care intre timp a fost abrogata
Legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a impus noi conditii pentru exercitarea responsabilitatii de administrator de condominii,respectiv obtinerea de atestat profesional cu valabilitate de 4 ani

Și Coddul penal s a schimbat. Magistrații și avocații au dat din nou examen pentru barou?
Legea consider ca este discriminatoare,dar pt ca noi administatorii de imobile sau condominii sau cum sa vreie sa le numesca ne mancam intre noi si nu exista o unitate,iar firmele de adminstrare dispun de mijloace...au facut o lege...Gandeste ca sarcinile unui administator sunt limitate de nr literelor din alfabet..si poti fi sanctionat oricand..iar la salar cand negociezii te intreaba ce faci caci proprietarul atat vede nu vede si hitogaraia din spate...Cati din acutalii administratori fac situatia de activ si pasiv lunar,multi nu stiu nici ce este aia dar..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat administrator de imobile Crina04iulie Crina04iulie O persoana fizica atestata administrator de imobile pe perioada nedeterminata in baza legii 230/2007, pe noua lege 196/2018 este obligată să se reatesteze ? ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)
Pfa administrator condominiu romica_mi romica_mi Dacă trec pe P.F.A. mai este necesară recalificare conform noii legi pentru funcția de administrator condominiu ? (vezi toată discuția)