avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Altex si politica de retur
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Altex si politica de retur

Buna lume, eu sunt putin mai greu de cap, poate ma puteti ajuta voi.
Am cumparat recent un produs de la Altex, nu are rost sa intru in detalii.. Am vrut sa-l returnez si mi s-a spus ca am nevoie de ambalajul original, lucru care m-a pus putin pe ganduri stiind ca exista o lege in vigoare care spunea clar ca nu e nevoie de asa ceva. Legea nr. 249/2015 daca nu ma insel. Cand le-am scris in legatura cu problema pe care o am mi-au spus urmatoarele "Nu ne deranjeaza sa iti raspundem insa legea mentionata acopera situatia acestui produs.
Legislatia in vigoare, cu privire la returnarea produselor este OUG 34/ 2014, este aplicabila pentru achizitiile de la distanta (comenzi online) unde intr-adevar ambalajul original nu este obligatoriu. Insa pentru achizitia produselor direct din magazinele fizice, nu exista o lege aplicabila. Pentru aceste situatii, noi am creat campania Retur in 31 de zile, insa una dintre conditii este returnarea produsului in ambalaj original."
Eu sunt putin mai limitat, imi este greu sa inteleg toate legile si ordonantele de urgenta, nu sunt sigur daca oamenii chiar au dreptate sau isi bat joc de mine si am vrut sa va rog, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine cine are dreptate. Nu imi e greu sa fac o plangere la ANPC, inschimb nu as vrea sa o fac degeaba.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2019
David96, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitatea pastrarii ambalajului unui produs pentru retur savian savian Daca vand ca si profesionist online un produs- piesa auto, unei persoane fizice ar mai fi O alta dilema – ambalajul de prezentare al produsului poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am returnat un produs la emag, nefolosit, in ambalaj ... ramatuelle ramatuelle Buna ziua Am returnat un produs la eMag,nefolosit,in ambalaj original. Refuza să îmi dea banii înapoi. Ce sa fac? (vezi toată discuția)
Procedura in cazul unui produs trimis defect altex patrutz67 patrutz67 ce trebuie sa fac in cazul in care am cumparat online de la Altex o instalatie de clima Whirlpool si dupa montare cu firma autorizata in instalatii de ... (vezi toată discuția)