avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interviu job prin videocall skype
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interviu job prin videocall skype

Buna ziua,
In urma cu doi ani am dat un interviu la o companie multinationala (15000 angajati. In timpul procesului de recrutare am parcurs urmatoarele faze: 1. Interviu telefonic 2. Interviu fata in fata cu HR 3. Test aptitudini IT (era un job in domeniu IT) 4. Din nou interviu fata in fata cu team leaderul si o persoana din HR. DUPA care mi s-a comunicat ca totul este ok din toate ounctele de vedere dar ca ar mai fi necesar sa am si o conversatie pe skype cu o persoana de la sediul din canada care urma sa lucram in echipa. Toate acestea au avut loc in decursul a doua saptamani, in sala de conferinte din sediul respectivei companii din bucuresti. La o saptamana primesc mail ca au decis sa mearga cu un alt candidat si nu cu mine. Ok, zic!

Long story short: desi nu mi s -a cerut aprobarea pentru a inregistra convorbirea (nici video nico audio), aflu zilele astea, dupa ce aplic pentru un alt job, unde intamplator lucra o cunostiinta, ca acea convorbire (parte din video doar cele cu mine si doar vocea celui din canada, cu raspunsurile la intrebarile de genu unde te vezi peste 10 ani, care e cea mai mare realizare a ta etc.) Este pusa pe internet, si distribuita pe facebook, impreuna cu numele meu. Nu consider ca este ceva penibil in acel video, ba din contra, dar nu inteleg de ce el este acum accesibil si altor angajatori, fara acordul meu, si sa fiu judecat dupa fix un alt interviu, pentru un anume rol, intr-o anume companie, vechi de 2 ani.

Intrebarea : Pot sa dau in judecata si sa cer daune?


Tin sa mentionez ca una din clauzele din contractele de munca in IT este ca nu ai voie sa distribui codul sursa sau orce alte materiale care apartin companiei.

Alte discuții în legătură

Probleme de serviciu MariaDrF MariaDrF Buna ziua, Am niste probleme la locul de munca. Sunt insarcinata si tot ce mi-am dorit a fost sa stau acasa cat mai rapid pt ca am un job si un colectiv ... (vezi toată discuția)
A plecat cineva cu b&b international job services / constanta bikaeraser bikaeraser ieri am fost si eu sunat de aceasta firma, pt programarea unui interviu online ( nr sunt din Ploiesti nu ma pot deplasa pana la Ct pt un interviu ) azi urmeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul nistorcadrian nistorcadrian Buna ziua , Am aplicat la un job de agent vanzari pe un site de recrutari din Romania,am fost chemat la interviu pe care teoretic l-am castigat si am primit ... (vezi toată discuția)