avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare Radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare Radet

Buna ziua,
Am cumparat in apartament in Bucuresti care era legat la reteaua de termoficare Radet. Beneficiam doar de "caldura" pe timpul iernii, scriu cu ghilimele, pentru ca numai caldura nu se poate numi...Coleriferele abia de era caldute... Apa calda nu ofera Radet-ul in acest bloc si de aceea utilizam un boiler electric. Acestea fiind spuse, cheltuielile pe factura de energie electrica sunt enorme (datorita boilerului), si cheltuielile la intretinere pentru asa zisa caldura oferita, sunt destul de piperate.
Asa ca am luat decizia impreuna cu sotul sa ne montam o centrala termica. Am achizitionat-o, am platit un instalator pentru realizarea instalatiei de apa, o firma autorizata pentru realizarea instalatiei de gaze, am platit si o firma autorizata pentru realizarea proiectului de punere in functiune instalatie noua, si nu in ultimul rand, am platit o firma autorizata pentru montajul centralei si punerea acesteia in functiune. Costuri pana acum? cca 8000 lei. Insa e o investitie care cred ca va fi amortizata destul de repede date fiind cheltuielile lunare foarte mari pe care le suportam pana acum. Plus ca ne ofera conditii de trai decente, avand caldura la temperatura reglabila, costuri individuale si apa calda la discretie.
Din pacate insa visul nostru a fost brusc distrus de catre echipa care a venit sa ne monteze centrala, spunandu-ne ca este necesar sa ne si debransam de la Radet.
Ne-am inarmat cu rabdare si ne-am prezentat pe strada Cavafii Vechi unde ni s-a inmanat o lista cu documentele necesare in vederea debransarii. Lista nu parea deloc complicata , mai putin cand am aflat de proiectul tehnic de debransare care trebuie realizat de catre o firma autorizata, si care costa nici mai mult nici mai putin de 3000 lei !
Aici ne-am blocat efectiv!
Nu avem posibilitatea de a plati aceasta suma. Efectiv nu ne mai permitem astfel de costuri. Nici refinantare nu mai putem obtine macar. Suntem inglodati in datorii.
Si acum va intreb eu implorand practic, ce pot face?
Mentionez faptul ca atunci cand ne-am schimbat caloriferele, am cerut administratorului sa ne goleasca coloana si am pus dopuri la tevi. Inca sunt asa.
Ceea ce urmeaza sa va intreb poate fi mai putin legal ... Este in regula sa le las asa (coloana golita si dopuri pe tevi) , si sa-mi montez centrala?
Practic sa evit toate eforturile birocratice si financiare de debransare...
Pe timpul iernii vom fi scutiti de la plata caldurii (exceptand partile comune) , daca nu beneficiez efectiv de caldura blocului in calorifere?
Mentionez ca nu avem repartitoare in bloc, si din cate am inteles cheltuielile de caldura se impart la toate apartamentele...
Sper ca m-am facut inteleasa, imi pare rau ca am scris atat de mult. Sunt efectiv disperata. Orice sfat imi este de ajutor.
Va multumesc.
Alina.
Cel mai recent răspuns: pinkyme88 , utilizator 14:34, 8 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti ca mai sunt si alte firme care intocmesc proiecte.
Vad ca la distrigz sud scrie pe site ca pretul este 500 lei, fara taxele la Radet.
La ei am sunat prima data si m-au directionat catre o doamna pe nume Cristina care mi-a cerut suma de 2800 lei!
Suma afisata de 500 lei este o strategie de a atrage oamenii probabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala de apartament alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Pot monta o centrala de apartament si cu caloriferele aferente si in paralel sa pastrez si caloriferele racordate la radet? Radetul refuza ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)