In urma decesului bunicii, eu și sora mea am rămas mostenitori (avem certificat de Moștenitor) pe bunurile deținute de aceasta printre care și o suma de bani economisită la cec. Suma de bani a fost economisită sub forma de librete de economii, care momentan nu mai exista ca și produse cec bank. Am fost la o sucursala cec, și ni s-a spus ca atât eu cât și sora trebuie sa ne deschidem doua conturi cec in care sa ni se vireze suma de bani respectiva. Ceea ce vreau sa întreb, este legal ceea ce fac cei de la cec? Adică mi Se pare absurd sa ma oblige sa îmi fac cont neaparat la banca lor, când pot foarte frumos sa îmi facă transferul din contul bunicii in conturile noastre personale... Personal mi se pare un abuz, însă as vrea sa îmi spuneti și dumneavaostra dacă am dreptate eu sau cei de la cec. Și dacă am dreptate eu, cum ii pot obliga sa îmi restituie banii (numerar sau in contul personal) fără a face doua conturi noi. Mulțumesc anticipat.
Buna seara,
Transferul se va face in conturile CEC apoi de acolo se vor face in ce banca vreti suportand dumneavoastra comisioanele transferului.
Conturile CEC se inchid apoi.
La transferul din cont CEC in cont CEC nu se percep comisioane.
Buna ziua, dl avocat Kiritescu. Va multumesc pentru raspuns, totusi, eu am intrebat altceva: este legal sa ma oblige sa imi fac cont la CEC? Eu vreau sa imi faca transferul banilor in contul personal (pe care il am deschis la o alta banca) sau sa ii ridicam numerar. Nu vad rostul deschiderii unui nou cont CEC, care evident ca are comisioane de deschidere, pe care mi se pare absurd sa le platesc... M-ar ajuta daca stiti sa imi dati un raspuns vis-a-vis de ceea ce am intrebat eu. Multumesc anticipat.
Cec libret de economii
kitto
Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)