avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara.As dori sa divortez de soțul meu.Mentionez ca in momentul căsătoriei sotul meu avea o garsoniera,eu un apartament ,iar noi locuim intr-o casa pe numele părinților mei.In 2018 am achiziționat o garsoniera in rate plătite de mine.Sotul meu are pretenție si din casa in care locuim acum,si din garsoniera achizitionata in2018 dar si di apartamentul meu pe numele de fata.Legea ce spune.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:13, 8 August 2019
Buna seara,
Sotul poate ridica pretentii doar la bunurile achizitionate de dumneavoastra cu el in perioada casatoriei.
La garsoniera dumneavoastra dinainte poate avea pretentie doar la o cota de 1/2 din imbunatatiri.
La casa socrilor lui ???? Sa dovedeasca aportul la renovare.
Dumneavoastra puteti avea pretentii la 1/2 din imbunatatirile aduse apartamentului lui.
Garsoniera achizitionata in perioada casatoriei se imparte in cote egale.
Daca se ajunge in instanta solicitati ajutorul unui avocat.
Doar bunurile dobândite în timpul căsătoriei sunt comune, la celelalte nu poate avea pretenții, ar putea eventual invoca un drept de creanță asupra îmbunătățirilor aduse, dar trebuie dovedite.
Acea împărțeală în cote de 1/2 de care vorbea colegul meu este doar o prezumție legală relativă, dacă faceți dovada că ați contribuit mai mult, clar primiți mai mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters79003 ContSters79003 buna ziua, daca nu sunt divortata , dar despartita in fapt si ma mut dintr-o locuinta(bun comun), in alta locuinta mai mica ( alt bun comun) si investesc de ... (vezi toată discuția)
Mostenire in urma unei succesiuni este impartita la partaj? crina90 crina90 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie cu care ma confrunt. Parintii mei s-au hotarat sa divorteze la o varsta destul de inaintata, ... (vezi toată discuția)
Redeschidere mostenire astefanescum81 astefanescum81 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In 2002 socrul meu a decedat, la momentul respectiv era divortat. Cei doi copii (sotul meu si fratele lui) ... (vezi toată discuția)