Va prezint situatia in care ne aflam, cu rugamintea sa ne oferiti o rezolvare legala, daca este posibil:
In octombrie 2018, s-a schimbat conducerea asociatiei de locatari, iar sotul meu a fost de acord sa fie presedinte ( fara retributie).
Conform noii legi suntem obligati sa infiintam Asociatia de Proprietari. Sotul meu nefiind proprietar al apartamentului (apartamentul este al meu), nu poate sa mai fie presedinte al Asociatiei de Proprietari. Cum nimeni nu doreste sa fie presedinte, va rog sa-mi spuneti cum se poate rezolva legal aceasta problema!
Va multumesc!
Sa i donati dvs. o parte din apartament, sa- faceti coproprietar...altfel orice decizie luata de comitet, dumnealui-ca presedinte, risca fie anulata in instanta daca depune cineva plangere...
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige infiintarea de asociatie de proprietari
Nu poate fi ales reprezentant legal al asociatieid e proprietari decat membrul proprietar
In speta sotul dv nu este nici proprietar al imobilului si nici nu poate incheia acord de asociere cu asociatia de proprietari
Teoretic exista posibilitatea ca sotul dv sa ramana reprezentant legal al asociatiei de proprietari dar asta ar implica efort financiar din partea dv respectiv incheierea de documente autentificate -nu se justifica
La contractul de donație, etc..prin care dvs.deveniti coproprietar.
Si legea nu obligă să infiintati o asociatie, spune doar ca, daca nu exista asociatie, toti proprietarii raspund pentru administrarea, intretinerea, etc. blocului conform codului civil , in special partea ce se refera la coproprietate fortata
De la data intrarii in vigoare a acestei legi este un termen de 1 an in care asociatiile sunt obligate sa devina de proprietari. Nu stiu daca dna se referea la contractul de donatie, care oricum nu intra in discutie.
Multumesc frumos pt raspuns!
Coproprietar
tomasso
Termenul de coproprietar are o proprietate juridica? In care dintre situatiile juridice ale unui apartament de bloc se poate aplica? Cum se coreleaza cu pct.2 ... (vezi toată discuția)