avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociație proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociație proprietari

Buna ziua,
Daca se poate sa ma ajutati cu serie de intrebari respectiv indrumare.Imobilul in care locuim, un bloc cu 3 etaje, 11 apartamente unul dintre vecini detine 2 apartamente , dorim sa infiintam asociatie de proprietari, care este diferența dintre asociatia de proprietari si cea de locatari? Pentru infiintarea asociatiei ne sunt necesare cel putin jumatate din semnaturi +1,votul doamnei care detine apartamentele se dubleaza in aceasta situatie? Practic ne trebuie 6 semnaturi +1? in cazul in care se strâng semnaturile necesare, catre cine trebuie sa ma indrept pentru derularea demersurilor privind infiintarea asociatiei?

Va mulțumesc,
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: blendea_ecaterina , utilizator 16:02, 12 Aprilie 2019
Doamna va semna in dreptul celor 2 ap pe care le detine, deci va vota in dublu examplar. Conteaza ca si cum ar fi 2 persoane diferite, are dreptul la 2 voturi.

Practic va sunt necesare 6 semnaturi. Daca doamna semneaza pt cele 2 ap pe care le detine, va mai trebuie inca 4 semnaturi.

Asociatia de locatari este pentru chiriasi, se face daca sunt foarte multi chiriasi intr-un imobil proprietatea altora/statului. Nu e cazul dvs.

Tot ce aveti de facut este sa urmati indicatiile din L196/2018 Cap II.
Daca nu vrea nimeni dintre dvs sa se ocupe de acte, puteti angaja pe altcineva (firma, avocat, prieten ...)
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
CipM, utilizator
Comform dispozitii in vigoare fiecare apartament beneficiaza de 1 vot
Daca 1 proprietar detine 10 proprietati ,proprietarul are 10 voturi
Dispozitiile in vigoare prevad infiintarea asociatiilor de proprietari nu de locatari
Legislatia asociatiilor de locatari a fost abrogata
Demersurile pentru infiintare asociatie de proprietari pot fi desfasurate de catre de catre unul dintre membrii proprietari care fac parte din echipa manageriala a asociatieid e proprietari,de catre reprezentantul ales al asociatiei de proprietari sau de catre tert mandatat de catre presedintele de asociatie
Ultimele intrebari, colocatarii care nu sunt de acord pentru infiintarea asociatiei, sunt obligati sa se supuna majoritatii atunci când se cotizeaza din punct de vedere material? Sunt pasibili pentru a plati amenzi, daca nu se conformeaza? imi puteti comunica va rog câteva sanctiuni, daca exista vreo lege in acest sens. Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Toate raspunsurile se gasesc in Legea 196/2018. Primul pas este infiintarea asociatie de proprietari. Odata constituita, hotararile adunarii generale devin obligatorii pentru toti proprietarii din bloc.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este in acest caz majoritatea la vot in adunarea generala a asociatiei de proprietari ? serdy serdy In bloc sunt 20 de apartamente. Locuite efectiv sunt 16 apartamente. La Adunarea Generala au fost prezenti 10 locatari. (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Votul unui proprietar cu mai multe apartamente americanu28 americanu28 Buna seara.In legea 230 la art.25 a),Scrie ca un propietar are dreptul la un singur vot pentru propietatea sa. Intrebare..Daca un propietar are mai multe ... (vezi toată discuția)