avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de sustinere familie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de sustinere familie monoparentala

Buna seara! Sunt o mama ce îmi cresc singura cei doi copii. Fostul sot plateste pensie de întretinere. Nu se implica in niciun fel, decat cu aceasta pensie. As dori sa stiu care sunt criteriile pentru acordarea alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala si daca se acorda in functie de veniturile familiei.
Cel mai recent răspuns: anna_anna , utilizator 21:17, 9 August 2019
Sunteti eligibila la ASF, daca indepliniti urmatoarele conditii: venitul net pe membru de familie este pana in 530 lei; nu detineti depozite bancare peste 3000 lei, nu aveti auto cu vechime mai mica de 10 ani/2 auto, indiferent de vechime, nu detineti mai mult de un imobil; in cazul in care copiii sunt de varsta scolara, sa frecventeze cursurile.
Obs: alocatia de stat a copiilor nu se ia in calcul la stabilirea venitului net/membru de familie.
Alocație pentru susținerea familiei 2019
[ link extern ]
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta sociala familie monoparentala dumitrunicolae dumitrunicolae in ce conditii pot primi de la stat ajutor , avand in vedere ca imi cresc singur copilul si nu primesc pensia alimentara de la cealalta parte , desi e ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala luizaluize luizaluize Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru alocatie monoparentala? (vezi toată discuția)
Ajutor social - monoparental GalBiankaTimea GalBiankaTimea Am 2 fetite in varsta de 2 ani jumate, am trait cu tatal fetelor in concubinaj, sunt pe numele lui dar nu mai stiu nimic de el si nu primesc nimic din partea ... (vezi toată discuția)