avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru

Buna ziua! Am o rugaminre la dvs.in legatura cu solicitarea unui cadastru pentru un teren intravilan.
In toamna anului trecut, am luat legatura cu un cadastrist pentru efectuarea unui cadastru aferent terenului meu intravilan si nici pana la asta data nu am reusit sa-l obtin. Motivul pe care l-a invocat d-ul cadastrist se refera la faptul ca nu mai poate continua din cauza a doua cadastre efectuate de o alta persoana specializata (cele doua cadastre nu ar fi corecte si trebuie modificate, deoarece se suprapun datorita faptului ca doi dintre vecinii mei au intrat in terenul meu aproximativ 1 m). Aceasta persoana a fost chemata la ghiseul Oficiului de Cadastru de catre cadastristul meu, anul trecut. Urmare acestei solicitari nu a rezolvat nimic pana in primavara acestui an, cand am aflat si eu de acest lucru. In urma telefoanelor mele, am reusit să iau legatura cu dansa, care mi-a promis ca ma va rezolva daca-i trimit schita terenului meu intravilan. Am trimis schita, am mai sunat-o, dar degeaba, situatia a ramas nerezolvata in continuare.
V-as ruga să ma indrumati ce să fac in aceasta situatie.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
any57, utilizator
Cel mai recent răspuns: any57 , utilizator 20:20, 9 August 2019
Va recomand sa mergeti la un avocat cu actele de proprietatate pe care le aveti.
Probabil ca va trebui sa deschideti o actiune in instanta avan ca obiect granituire si revendicare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult pentru raspuns.
Eu nu doresc să revendic suprafetele obtinute abuziv de cei doi vecini, vreau să se faca cadastrul pe terenul care a ramas. Cum poate fi trasa la raspundere sau obligata, fortata (nu as dori prin judecata) persoana care a gresit cadastrele?
Eu sunt blocata cu lucrarea mea de cadastru pentru ca nu se corecteaza cele doua cadastre gresite.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
any57, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit Mihai Pery Mihai Pery Buna ziua, am sa incerc sa detaliez pe scurt problema descoperită, și în rezolvarea căreia să mă puteți ajuta. Între cadastrul meu și cadastrul ... (vezi toată discuția)