avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare cu ipoteca?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare cu ipoteca?

Am cumparat un apartament -act perfectat la notar. Vanzatorul dobandise apart. prin credit imobiliar. L-am achitat din resurse proprii, acoperind in intregime imprumutul de la banca. Vanzatorul a facut cerere de ridicare a imprumutului. Banca lucreaza cu alt notar, care probabil nu a depus la OPCI in timp util acordul bancii privind ridicarea ipotecii. Notarul la care am perfectat cumpararea nu a asteptat acordul bancii si mi-a eliberat intabularea cu ipoteca. E corect asa? Nu poate notarul sa actualizeze intabularea, sa reiasa clar radierea sarcini? Trebuie sa ii platesc din nou 652 lei, taxa ANCPI-OCPI de intabulare? Deja ma pune sa tot platesc extrase de informare pe care le cere la OCPI…… Pot sa obtin si personal intabularea si cat costa oare? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Problema la extrasul de carte funciara adis2008 adis2008 Am achizitionat un apartament cu imprumut de la banca si restul fonduri personale. La semnarea contractului de V-C, care a avut loc la banca in prezenta ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare apartament Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Am cumparat in anul 2011 un apartament prin programul Prima Casa, l-am achitat acum in 2015 si doresc sa-l vand. Care sunt pasi de urmat pentru a ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)