avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ar trebui ca toate primăriile din România să adopte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ar trebui ca toate primăriile din România să adopte o astfel de hotărâre a Consiliului Local Municipal, care are putere de lege la nivel local în privința amendării șefilor de Asociații de Proprietari care abuzează de funcții

VEDEȚI CE OBLIGAȚII EXPLICITE AU CONDUCERILE ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI ÎN HCLM GALAȚI NR. 527/11.12.2013 (aceste obligații se pot aplica în oricare Asociație de Proprietari din România) - DE VĂZUT MAI ALES FONTURILE BOLDUITE ȘI MARCATE CU ROȘU.
Citiți ce atribuții de control are Primăria în cazul reclamațiilor a cel puțin unui proprietar din cadrul Asociației de Proprietari reclamate, consemnate la articolul 8, care are mai multe sub-puncte.
DETALII: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 10:57, 14 August 2019
Desfasurati demersuri la nivelul autoritatilor publice locale si expuneti-va punctele de vedere sa adopte astfel de dispozitii
Avem deja HCLM Brăila nr. 77 din 2014, inițiată chiar de primarul Brăilei Simionescu Aurel, și votată în UNANIMITATE de Consilierii Locali ... numai că același primar (și următorul) a refuzat aplicarea vreunui articol din acea hotărâre a Consiliului Local din anul 2014 care are putere de lege pe plan local, fapt ce încalcă Legea nr. 196/ 2018, art. 10 !
Dar HCLM Galați este chiar sublimă, pentru că permite efectuarea de Expertize Contabile în Asociațiile reclamate, expertize plătite din Bugetul Primăriei Galați.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
flory_mr, utilizator
nu văd nimic in plus față de legislatia in vigoare.
2.la o adică,primaria nu poate interveni intr o asociatie.Ea este obligată să aplice doar legea in vigoare.
m1205 a scris:

Nu văd nimic în plus față de legislația în vigoare.
La o adică, primăria nu poate interveni într-o asociație. Ea este obligată să aplice doar legea în vigoare.

LA O ADICĂ, EU ZIC SĂ CITEȘTI MAI CU ATENȚIE LEGEA NR. 196/2018, ART. 10, ALIN. 4, SĂ VEZI CĂ PRIMĂRIA E OBLIGATĂ SĂ FACĂ UN CONTROL DIN OFICIU ÎN ASOCIAȚIA RECLAMATĂ DE CEL PUȚIN UN PROPRIETAR PĂGUBIT, CARE ARE ȘI PROBE CLARE DE ÎNȘELĂCIUNE SAU DE DELAPIDARE !
Chiar n-ai aflat nici acum, că Primăria și/sau Poliția Locală pot da amenzi de până la 10.000 de lei, conform art. 102 ?
Să înțeleg că ai vrea să închidă ochii Primăria dacă proprietarii sunt jecmăniți abuziv ?
Ești de acord cu infractorii care-i fură permanent pe proprietari, fără să răspundă în civil sau în penal ?
Dacă ar fi oameni ca tine, țara asta n-ar mai exista ... nu poți încuraja abuzurile multor impostori dovediți din multe Asociații de Proprietari din România.
ai inteles profund gresit...ce spui tu am spus si eu..Referirea era ca primaria nu poate face legi in domeniul privat.În rest ,cof legii poate face tot ce ai spus,dar,zic dar,primăria nu face nimic,indiferent de unde e.Singurul lucru,fiind obligati a răspunde petițiilor,iti ,,copy-paste articole din lege.Cei care fura au pile si la politie si la primărie.

Alte discuții în legătură

Primăria este obligată să facă controale în asociațiile de proprietari, chiar și din oficiu ! flory_mr flory_mr Primăria este obligată să controleze Asociațiile de Proprietari reclamate de către proprietarii păgubiți, care au și dovezi explicite de abuzuri și de ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociație proprietari wazz wazz Membrii asociației proprietari refuza sa isi dea acordul pentru un cont bancar motivând ca e costisitor Cum pot fi obligați sa aibă cont bancar ... (vezi toată discuția)
Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)