avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ar trebui ca toate primăriile din România să adopte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ar trebui ca toate primăriile din România să adopte o astfel de hotărâre a Consiliului Local Municipal, care are putere de lege la nivel local în privința amendării șefilor de Asociații de Proprietari care abuzează de funcții

VEDEȚI CE OBLIGAȚII EXPLICITE AU CONDUCERILE ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI ÎN HCLM GALAȚI NR. 527/11.12.2013 (aceste obligații se pot aplica în oricare Asociație de Proprietari din România) - DE VĂZUT MAI ALES FONTURILE BOLDUITE ȘI MARCATE CU ROȘU.
Citiți ce atribuții de control are Primăria în cazul reclamațiilor a cel puțin unui proprietar din cadrul Asociației de Proprietari reclamate, consemnate la articolul 8, care are mai multe sub-puncte.
DETALII: [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 10:57, 14 August 2019
m1205 a scris:

ai înțeles profund greșit...ce spui tu am spus și eu..
Referirea era ca primăria nu poate face legi în domeniul privat.
În rest, conform legii poate face tot ce ai spus, dar primăria nu face nimic, indiferent de unde e.
Singurul lucru, fiind obligați a răspunde petițiilor, copy-paste articole din lege.
Cei care fura au pile și la politie și la primărie.

Ai fost foarte clar când ai spus că Primăria nu poate interveni într-o Asociație.
Dar amenzile contravenționale din art. 102, ce sunt, nu cumva intervenții legale de a forța șefii ilegal aleși ai Asociației să nu mai abuzeze de funcții și să respecte cele 110 articole din Legea nr.. 196/2018 ?
Ai fost în eroare când ai afirmat că Primăriile nu pot interveni în Asociațiile reclamate. Dimpotrivă, pot interveni prin amenzi, să stopeze abuzurile și ilegalitățile !
Să înțeleg că primăriile au dreptul să încalce Legea nr. 196/2018, mai ales art.10 ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
flory_mr, utilizator
daca citeai tot...2.la o adică,primaria nu poate interveni intr o asociatie.Ea este obligată să aplice doar legea in vigoare. ai fi inteles,dar nu are importantă
Puteti incerca la ANRE
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Borhes John, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primăria este obligată să facă controale în asociațiile de proprietari, chiar și din oficiu ! flory_mr flory_mr Primăria este obligată să controleze Asociațiile de Proprietari reclamate de către proprietarii păgubiți, care au și dovezi explicite de abuzuri și de ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociație proprietari wazz wazz Membrii asociației proprietari refuza sa isi dea acordul pentru un cont bancar motivând ca e costisitor Cum pot fi obligați sa aibă cont bancar ... (vezi toată discuția)
Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)