avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea posesiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea posesiei

Am contractat construirea unui imobil cu o firma de constructie ca antreprenor general.
Aceasta a subcontractat lucrari de instalare subterana de conducta apa (in spatiul public) cu a alta firma. Materialele (teva, racorduri) au fost puse la dispozitie de mine.
Acum firma care a instalat conducta de apa nu-mi permite accesul la conducta pe motiv ca nu ar fi fost platita pentru aceasta lucrare de antreprenorul general si ca lucrarea ar fi de aceea proprietatea firmei care a executat-o. Antreprenorul general mi-a aratat ca acesta lucrare a fost platita dar sunt alte lucrari care sunt in litigiu in instanta intre cele 2 firme (lipsa devize, receptii etc). Eu am platt antreprenorului general pretul intreg deci inclusiv pentru lucrearea aceasta si am un proces verbal de receptie cu forma care a construit-o.
Poate fi acest caz o tulburare de posesie ?
Ce ar trebui sa fac sa ma pot folosi de conducta de apa ?
Multumesc

Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Frigioiu52, utilizator
Cel mai recent răspuns: Frigioiu52 , utilizator 17:36, 12 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In niciun caz nu poate fi vorba despre o tulburare de posesie.

Insa va trebui sa luati legatura cu un avocat care sa studieze contractele si care sa identifice solutia legala si cea mai la indemana in cazul dvs.
Apreciez că nu sunt întrunite condițiile dreptului de retenție cf art 2495 Cod Civil, deci în principiu dreptatea este de partea dvs; mergeți la un avocat cu înscrisurile!
Multumesc pentru raspunsul dvs prompt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari imbunatatire bloc asso asso Buna seara , va rog sa imi clarificati ce acte sunt necesare si care sunt pasii de urmat pentru intreprinderea lucrarilor de anvergura la un bloc. De ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia de pe tronsonul interior, executata din greseala presedintelui asociatiei de proprietari gh3gh1 gh3gh1 La solicitarea presedintelui asociatiei de proprietari, a fost taiata, in mod gresit (trebuia taiata alta teava), o teava de apa rece de pe tronsonul dintre ... (vezi toată discuția)
Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)