avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Care este prima zi de implementare a amnistiei ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Care este prima zi de implementare a amnistiei fiscale 2019?

Buna ziua,
Dupa publicarea pe 5 August 2019 in Monitorul Oficial a OUG 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale, am fost la ANAF sa depun o cerere pt anularea accesoriilor. Mentionez ca am achitat obligatia bugetara principala.
Mi s-a comunicat ca nu pot sa depun nicio cerere pana la publicarea normelor de aplicare. Evident, nu se stie cand vor aparea aceste norme.
Intrebarea mea este: care este prima zi de implementare a asa zisei amnistii fiscale?
Concret, cand ma pot duce sa depun aceasta cerere?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
ClaudiaL1, utilizator
Cel mai recent răspuns: droopy_me , utilizator 12:58, 28 August 2019
În principiu, conform OUG, aceste norme de aplicare pentru persoanele care vor anularea accesoriilor ar trebui să apară până la 30 de zilei de la publicarea OUG-ului în monitorul oficial.
Însă, normele de aplicare pentru cealalată parte a ordinanței (datorii mai mari de 1milion de lei) ar fi trebui să apară la 15 zile după publicare, proiectul fiind pus în dezbatere abia pe 23 august (la 18 zile după publicare) și probabil că va fi publicat în MO abia în prima parte a lui Septembrie.

Așadar, normele de aplicare pentru anularea accesoriilor vor fi probabil puse în dezbatere inițial, înainte de a fi publicate (în dezbatere publică trebuie să stea cel puțin 10 zile, am impresia), ceea ce probabil înseamnă că vor trece cele 30 de zile de la publicarea ordonanței când vor intra în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorez cass ? gabidobre28@yahoo.com gabidobre28@yahoo.com Nu pot închide un PFA , întrucât la ANAF apar cu sume de plată la CASS în perioada 2015-31. 12.2017. , cu toate că a fost dată O.G. pt. anularea lor, ... (vezi toată discuția)
Legea amnistierii mamelor cosminasirb cosminasirb Am observat ca aceasta lege este publicata in MO si ma intrebam daca eu beneficiez de prevederile ei.Am nascut in octombrie 2010 si in aprilie 2011 am semnat ... (vezi toată discuția)
Amnistia fiscala alina_mirela00 alina_mirela00 Buna seara!in perioada oct2010-august 2012 am fost in concediu crestere copil.in ultimile3 luni in care beneficiam de indemnizatie am realizat venituri la o ... (vezi toată discuția)