Nu exista un termen limita, insa adeverinta mai intai tb sa o depuneti la casa de pensii. In functie de raspunsul acestora actionati conform normelor legale.
Am trecut de toate fazele si am castigat la tribunal,acum am ajuns la Curtea de apel dar mi s-a solicitat alta adeverinta mai detaliata (Am lucrat in proiectare iar acolo se platea pe lucrare.Mi s-a dat o adeverinta cu salariul net brut si contriburia suplimentara la pensie).CNPP Galati vrea o adeverinta individuala.
Atunci discutati aceste aspecte cu angajatorul. Adeverinta ar trebui sa urmareasca un anumit tipic legal, iar angajatorul sau cel care detine arhiva acestuia trebuie sa cunoasca aceste aspecte.
HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
.....
Legea 263/2010
art.161
161
(1) Cererile în legătură cu eliberarea actelor prevăzute de lege, prin care se face dovada vechimii în muncă, a timpului util la pensie pentru agricultori și a stagiului de cotizare, necesare stabilirii drepturilor de pensie, sunt scutite de orice fel de taxe și comisioane.
(2) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluționează în termen de 30 de zile de la data înregistrării.
Am reusit sa iau si aceasta adeverinta exact cum ea fluturasul de salariu ceruta de Tribunal.
In proiectare instititul a platit permanet CNPP contributiile datorate.Tot personalul institutiei acordul,primele erau platite integral dupa cum era legile la acel timp si in anumite perioade (1970-2000) dar la finalizarea si predarea proiectului beneficiarului si anume:Intre anii 1970 2001 fiecare isi lua lucrarea,iar (in aceasta perioada ni se platea doar salariul de baza (a fost o perioada cand chiar ni se oprea o garantie de 10 % din salariu pana la predarea lucrarii),dar cand predam lucrarea ni se platea tot acord,premii. In anumite luni salariul brut devenea mai mult decat dublu.Din anul 2001-2000 acordul primele si restul s-a platit lunar.CNPP se leaga de aceste acorduri care nu s-au platit lunar ci doar la sfarsitul lucrarii cu toate ca institutul a specificat in adeverinta ca,contributiile au fost platite lunar.
Acum am termenul pe data de 12 septembrie si nu stiu daca voi avea castig de cauza avand la dosar adeverinta noua.