avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate 2 angajatori
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate 2 angajatori

Buna ziua. Urmaresc de mult timp activitatea de pe forum si uneori m-a ajutat indirect sa iau unele decizii vazand spetele in cauza, dar acum nu gasesc un raspuns la situatia mea: In prezent sunt angajata in 2 locuri cu perioada nedeterminata, la primul de 3 ani la al doilea din ianuarie 2019. La inceputul lunii mai am intrat in concediu prenatal iar pe 22 mai am nascut. Se poate solicita recuperarea sumelor din CM de catre ambii angajatori, tinand cont ca eu am dus certificatul medical ( original si copie cf orig) la ambii?
Puteti sa-mi indicati ultimul act legislativ in vigoare care stabileste modul de calcul a concediulor de maternitate?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 15 August 2019
OUG 158/2005
art.25
(1) (1) Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
.....

art.10
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B, baza de calcul al indemnizațiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
.....

art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
....
Multumesc frumos de raspuns. Totusi nu inteleg ( sau se poate interpreta) dar la al doilea loc de munca am cotizate 4 luni. Nu poate fi facuta media cu 2 luni -0 venituri si 4 luni veniturile inregistrate?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
andrea9ana, utilizator
Ordinul nr. 15/2018 / 1311/2017 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
SECȚIUNEA a 8-a Calculul și plata indemnizațiilor de asigurări sociale de sănătate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal Ioana P. Ioana P. Buna ziua! Am intrat in concediu prenatal in decembrie 2017. Pe luna noiembrie mi s a luat in calcul un venit de 17400 lei (echivalentul a 12 salarii minim ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu medical kadar.anna kadar.anna Buna ziua.As avea nevoie de putin ajutor, nu stiu exact cum ar trebui sa procedez.In cazul unui angajat cu o vechime de 1 luna la locul de munca , care ... (vezi toată discuția)
Concediul Cryss31 Cryss31 Buna ziua,am si eu o mica nelămurire eu am fost in concediu de risc maternal din data de 4 ianuarie 2019 pana in de data 30 aprilie,din data de 1 mai am ... (vezi toată discuția)