avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 202. Sesiune practică cu Adrian Bența

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura emisa cu fondul de mediu retinut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura emisa cu fondul de mediu retinut

Buna ziua,
Am primit de la furnizor o factura care contine tocatura de lemn,( tocatura se considera deseuri de lemn, este purtator de tva )
furnizorul a intocmit factura cu valoarea totala, de 2975 lei , baza este de 2500 lei la care se adauga tva in valoare de 475 lei.Pe factura apare ca se retine 2% fond mediu , insa nu este scazuta din suma totala ,numai mentionata.
Intrebarea mea este urmatoare: furnizorul are obligatia sa emite factura cu fondul de mediu calculat in suma si scazut ca sa se evidentieze clar suma retinuta ? Eu ca cumparator cum contabilizez factura primita, daca nu este mentionata cota de 2%? Din suma totala retin 2% sau din baza?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare deseuri maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, as dori sa stiu si eu cum se inregistreaza(in ce cont) in contabilitate taxa de mediu de 3% care se scrie pe factura dar care se scade pe chitanta ... (vezi toată discuția)