avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza termenul de contestatie a unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza termenul de contestatie a unei ordonante de clasare dosar penal?

Buna ziua! In data de 31.07 am primit prin posta o notificare de la parchet cu data de 26.07 prin care mi se comunica in copie o ordonanta de clasare din data de 11.07! Stiu ca am 20 de zile (calendaristice?) la dispozitie sa contest prin plangere ordonanta de clasare insa nu stiu din ce data se calculeaza acele 20 de zile.

1) Din data in care este emisa ordonanta? 11.07 + 20 zile = 31.07 fiind ultima zi si ziua in care am primit scrisoarea.

2) Din data in care este redactata scrisoarea de informare? 26.07 + 20 zile = 15.08 ultima zi si zi de sarbatoare legala. Presupun ca in acest caz termenul se prelungeste pana luni, 19.08.

3) Sau din data in care am primit scrisoarea si am fost efectiv informat? 31.07 + 20 = 20.08 ultima zi. Mentionez ca nu am stiut de existenta acestui dosar pana la primirea scrisorii.

Am formulat o plangere in raspuns pe care am trimis-o catre parchet prin posta in data de 12.08. Acum imi este teama ca ar putea sa nu ajunga in timp util la destinatie. Si nu stiu nici daca procurorul va tine cont de data in care am formulat plangerea sau de data in care o primeste. Puteti va rog sa ma ajutati cu aceste informatii?
Cel mai recent răspuns: vali94 , utilizator 16:56, 15 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de 20 de zile curge de la data comunicarii.
Daca vi s-a comunicat in data de 31.07, ultima zi in care puteti depune este 21.08.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 august cum se plăteşte în ture 12/24 EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am următoarea nelămurire: am un salariat care lucrează 12/24 şi pe data de 15.08.2014 lucrează 12 ore. În luna august are 160 lucrătoare ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie procuror Nina1 Nina1 Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ? Care este termenul in care se da raspuns unei ... (vezi toată discuția)
Plângere penală clasată. cum se calculează termenul de 20 zile pentru a face plangere ? asd1 asd1 Am făcut o Plângere Penală, dar care s-a clasat după un an de aşa-zisă anchetă (cercetare) care s-a făcut pe ascuns fără să fiu contactat - nici ... (vezi toată discuția)