avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul si actele lui false
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul si actele lui false

Buna ziua,
acum 6 luni cand am fost disponibilizat am intalnit un prieten vechi care mi-a spus ca ma poate ajuta sa nu pierd vechimea in cartea de munca. Si mi-a bagat cartea de munca la el la firma cu conditia ca darile catre stat sa mi le platesc eu lunar.
Am acceptat si asa...Nu ma duceam la servici dar figuram ca angajat si lunar ii dadeam cate 4 milioane ca sa-mi plateasca darile.
Dar iata ca am avut nevoie de o adeverinta iar la eliberare nu a scris pe ea ca lunar se cotizeaza ptr. C.A.S. La cabinetul medical unde-mi trebuia doctorita nu mi-a putut elibera trimitere deoarece adeverinta este incomplet completata. Am apelat iar la acesta si i-am spus dar mi-a raspuns ca nu mai are timp de mine si trebuie sa astept.
Asa m-am hotarat sa ma duc la fortele de munca si sa ma interesez daca figurez ca angajat si daca lunar sunt achitate darile catre stat. Nu am fost gasit ca angajat la acea societate .
Problema este ca timp de 6 luni eu am putut beneficia de servicii medicale gratuite, de retete compensate si consultatii.
Daca se poate afla ca acesta mi-a eliberat adeverinte false iar eu am beneficiat de aceste servicii gratuit, ca viitor asigurat..voi suporta si eu sanctiuni, voi plati amenzi...????
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 27 Noiembrie 2009
Veti raspunde in solidar cu patronul .
de ce sa raspund eu pentru magariile facute de acest patron???????
Habar nu am avut ca dumnealui nu mi-a operat in cartea de munca si nici nu mi-a platit darile catre CAS...am crezut ca totul e ok atata timp cat lunar imi cerea bani ptr. plati plus ca am prieteni carora le-a confirmat ca sunt angajat la el si afacut-o ca sa ma ajute.
Deci cum pot suporta si eu sanctiuni cand habar nu am avut de ce facea????
de ce sa raspund eu pentru magariile facute de acest patron???????

Aveti impresia ca dvs care ati acceptat situatia sunteti mai putin vinovat?
Dvs ati incercat sa sfidati legea, iar "prietenul" v-a sfidat pe dvs.
Amandoi puteti fi acuzati de fals.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Presupunand ca se depun declaratiile rectificative (si presupunand ca are contract de munca depus) nu se poate rezolva?
Chiar credeti ca o sa ii inregistreze acum contractul de munca la ITM cu data care trebuia si va plati amenda usturatoare doar de dragul unei "prietenii". Am dubii ca va face acest lucru + rectificative + plati din urma.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, recent am fost nevoit sa imi centralizez vechimea ... xcosty xcosty Buna ziua, Recent am fost nevoit sa imi centralizez vechimea in munca. Am inceput cu anul 2007, am avut contract de munca, se observa si in evidentele ITM. ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ALEX_23 ALEX_23 IN ANUL 2004 LUNA SEPTEMBRIE M-AM ANGAJAT LA FIRMA X CU CONTRACT DE MUNCA CA INSTALATOR ALATURI DE ALTI 3 COLEGI. DE LA ACEA DATA SI PANA IN PREZENT PATRONUL ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata GIMarcu GIMarcu BUNA SEARA TUTUROR!AM SI EU O MICA -MARE PROBLEMA .LUCREZ LA UN LABORATOR DE COFETARIE CAM DE UN AN DE ZILE,IAR ACUM DECAND CU CRIZA ASTA FINANCIARA ,PATRONUL ... (vezi toată discuția)