avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

BUNA SEARA TUTUROR!AM SI EU O MICA -MARE PROBLEMA .LUCREZ LA UN LABORATOR DE COFETARIE CAM DE UN AN DE ZILE,IAR ACUM DECAND CU CRIZA ASTA FINANCIARA ,PATRONUL NE-A SPUS TUTUROR ANGAJATILOR CA "O SA NE BAGE IN CONCEDIU FARA PLATA CATE 3 LUNI PE RAND"CA NU MAI MERG FOARTE BINE VANZARILE.DAR,IN ACELASI TIMP CAT FIGURAM IN FARA PLATA SA VENIM LA SERVICI SI NE VA PLATI NORMAL 850RON(BINEINTELES CA IN CARTEA DE MUNCA FIGURAM CU MINIMUL PE ECONOMIE)DECI EU NU INTELEG CUM POATE SA NE DEA IN FARA PLATA SI IN ACELASI TIMMP SA VENIM LA SERVICI CA SI CAND NU S-AR FI INTAMPLAT NIMIC?NOI(COLECTIVUL) I-AM COMUNICAT CA NU SUNTEM DE ACORD SI ATUNCI A INCEPUT CU AMENINTARI ,CA DACA NU VENIM LA SERVICI IN CONTINUARE ,PLECAM DE TOT! CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC IN PRIVINTA LUI??SI ALTCEVA DACA NE DA IN FARA PLATA ,PATRONUL ESTE OBLIGAT SA NE PLATEASCA DARILE LA STAT?? ASTEPT URGENT RASPUNS !VA MULTUMESC FOARTE MULT.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:38, 5 Februarie 2009
Ceea ce puteti face este sa sesizati ITM-ul despre aceasta practica a patronului. ceea ce vrea el sa faca este echivalentul muncii la negru. V-a sfatuiesc sa nu faceti nici o cerere de concediu fara plata.
Daca sunteti in concediu fara plata , patronul nu plateste nici o dare la stat, iar perioada respectiva nu este considerata vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata nykolla nykolla sunt angajata de pe 8 ianuarie la o cofetarie,zilele acestea am descoperit ca ei miau facut bagat cartea de munca in luna martie,iar acum vor sa ma oblige sa ... (vezi toată discuția)
Patronul si actele lui false bucurescu bucurescu Buna ziua, acum 6 luni cand am fost disponibilizat am intalnit un prieten vechi care mi-a spus ca ma poate ajuta sa nu pierd vechimea in cartea de munca. Si ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm catre un angajator busuiocmaria busuiocmaria cine imi poate spune si mie cum sa procedez daca angajatul nu mi-a dat salariul si eu vreau sa plec dar, sa-mi recuperez si banii? as vrea sa fac o adresa ... (vezi toată discuția)