sunt angajata de pe 8 ianuarie la o cofetarie,zilele acestea am descoperit ca ei miau facut bagat cartea de munca in luna martie,iar acum vor sa ma oblige sa semnez cererea pt concediu fara plata.Este legal?am dreptul la concediu fara plata daca eu sunt angajata cu acte in regula din martie?ce se intampla daca nu fac cererea de concediu fara plata,poate sa ma concedieze indisciplinar?X-(
va rog frumos ajutatima si pe mine,nu stiu ce sa fac pana la urma sa ceted si sa fac cereea de concediu fara plata ca sa poate angajatorul sa nu imi plateasc pe luna aprilie contributiiile la stat?este legal?pt ca asta vrea nagajatoru sa ne oblige sa facem cerere pt concediu fara plata ca sa figuram asa in cartea de munca sa nu plateasca nimik dar de fapt noi sa venim in continuare la munca.
1. Daca semnati cererea de CFP si totusi lucrati in continuare asta inseamna munca la negru iar pe aceasta perioada dvs. nu beneficiati de protectie sociala si nici stagiu de cotizare pentru pensie, sanatate si somaj.
2. Nimic din ce spuneti ca face angajatorul nu este legal. Cel mai bine ar fi sa faceti o sesizare la ITM care vor face un control si vor sanctiona pe angajator.
multumesc pt sfaturi,are ce sa imi faca daca nu fac cererea de CFP?poate sa ma concedieze indisciplinar?un alt exmenplu colega mea este angajata din luna octombrie pe ea aobligato sa faca cerere de CFP ca sa figureze in luna martie in concediu iar acum a obligato iar sa faca cererea de concediu fara plata ca sa figureze in luna mai este legal sa beneficiezi de doua ori pe an de concediu fara plata?daca fac sesizare la itm cum pot sa demostrez ca luna luna ianuari de pe data de 8 si ca mia facut carteade munca abia in luna martie?se ia in considerare caietul de prezenta?pot sai fac reclamatie ca nu imi da tot salariul?adica eu iau doar 6mil ,3 mil ar trbui sa ii iau pe 15 iar 3mil pe 30,dar nu e asa iau cate 50 ron cand imi spune sefa sau maxim 1mil,nu ne da salariul la timp
1. Nu va poate obliga sa semnati cererea de CFP.
2. Nu are cum sa va concedieze disciplinar, este o metoda greoaie pentru angajator si puteti sa contestati decizia de concediere la Tribunal.
3. Caietul de prezenta si orice alta proba este buna pentru a demonstra ca ati lucrat.
4. Spuneti la ITM tot ce ati spus aici.
Concediu fara plata
nykolla
dupa cat timp un angajat are drept la concediu fara plata?poate angajatorul sa ma oblige sa fac cerere de CFP?daca refuz ma poate da afara indisciplinar?de ex ... (vezi toată discuția)