avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

dupa cat timp un angajat are drept la concediu fara plata?poate angajatorul sa ma oblige sa fac cerere de CFP?daca refuz ma poate da afara indisciplinar?de ex eu mam angajat la aceasta firma pe 8 ian dar de curand am descoperit ca abia in martie mia bagat cartea de munca iar acum vrea sa ma oblige sa fac o cerere de CFP ca sa figurez pe luna aprilie in concediu dar sa vin la munca,este normal?
Cel mai recent răspuns: nykolla , utilizator 15:12, 9 Mai 2010
Nu va poate obliga sa va luati concediu fara plata. Asta ca sa nu discutam "inventivitatea" angajatorului dv. care incet, incet se pare ca devine regula. Mai au sa o propuna in codul muncii.
Sesizati ITM inclusiv pentru perioada in care nu ati avut contractul in regula.
1. C.i.m. cu ce data a fost inregistrat la ITM si ce data de incepere a activitatii este prevazuta?

2. In cazul concediilor fără plată, legiuitorul a prevazut ca acordarea acestora se face cu acordul părţilor (se face pe baza unei cereri a salariatului aprobata de catre conducerea societatii).

3. In cazul nerespectarii dispozitiilor legale privind relatiile de munca de catre angajator, puteti sesiza ITM-ul local sau Inspectia muncii.
c.i.m a fost inregistrat la inceputul lunii martie,
maine daca va veni contabila la unitatea pt a face cererea de concediu fara plata pot sa refuz sa fac cererea nu?daca ma ameninta ca daca nu fac cererea ma da afara cu desfacerea contractului indisciplinar e legal?
1. Puteti refuza semnarea cererii de CFP.
2. Daca va ameninta, ii puteti spune ca faceti plangere penala. Amenintarea este o infractiune care se pedepseste potrivit Codului Penal.
3. Refuzul de a semna o astfel de cerere nu poate constitui motiv de desfacere disciplinara a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata nykolla nykolla sunt angajata de pe 8 ianuarie la o cofetarie,zilele acestea am descoperit ca ei miau facut bagat cartea de munca in luna martie,iar acum vor sa ma oblige sa ... (vezi toată discuția)
ajutor-concediu fara plata in preavizul de concediere Roxy30 Roxy30 Buna ziua. Sunt utilizatoare noua pe acest forum si am si eu nevoie de cateva sfaturi privitoare la trimiterea in concediu fara plata cand salariatul deja ... (vezi toată discuția)
Transfer subvetie ajofm ika1504 ika1504 Buna ziua, in martie 2007 am fost angajata cu subventie de proaspat absolvent la o soc.De pe 23.06.2009 CIM-ul meu este suspendat la aceasta soc (pt motivul ... (vezi toată discuția)