avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reclamatie ITM catre un angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reclamatie ITM catre un angajator

cine imi poate spune si mie cum sa procedez daca angajatul nu mi-a dat salariul si eu vreau sa plec dar, sa-mi recuperez si banii? as vrea sa fac o adresa catre ITM in care sa mentionez neplata salariului dar, eu sunt cea care trebuie sa depuna si decizia de incetare a contractului la ITM (eu ma ocup de dosarele angajatilor). Cum e mai bine sa procedez?
In astepatarea unui raspuns va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 19 Noiembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Ca salariat constiincios si cu atributii in resurse umane duceti la ITM documentele cerute de lege.
2. Ca orice salariat, care are o nemultumire din partea angajatorului, faceti o sesizare, in scris, la ITM.
In primul rand, am inteles ca doriti sa plecati de la acest angajator iar pentru acest lucru trebuie sa incetati mai intai raporturile de munca: prin demisie sau cu acordul partilor. In ceea ce priveste drepturile banesti care vi se cuvin puteti introduce la instanta competenta o actiune impotriva societatii pentru obligarea acesteia la plata salariilor restante, termenul de prescriptie fiind de 3 ani . Referitor la atributiile dumneavoastra de serviciu acestea fie vor fi preluate de catre un alt salariat, fie de administratorul societatii. Adresa dvs catre ITM nu va avea nici un efect cu privire la plata drepturilor salariale insa, se poate lasa cu un act de control referitor la respectarea legislatiei in materie, control care se va solda cel mai probabil cu o amenda.
Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
Lucrez la aceasta companie de aproximativ 4 ani.
Firma nu declara pe cartile de munca salariile reale pentru nici unul dintre angajatii acesteia. Nici macar nu te informeaza la angajare ca nu iti vor trece salariul real pe cartea de munca...
Din pura ignoranta si lipsa de informatie, m-am trezit la realitate (ca nu am salariul real pe cartea de munca) destul de recent, mai precis anul acesta, cand le-am cerut sa imi treaca salariul real pe cartea de munca. (salariu care de altfel sa nu va imaginati ca ar fi vreunul exorbitant - este un salariu mediu pe economie)
Cand am indraznit sa imi cer drepturile, am fost refuzata categoric pe motivul ca este criza...desi salariul nu era real pe cartea de munca inca de la inceputul angajarii - cand subliniez - nu era criza-!
Cum as putea eu sa reclam aceasta firma, ale carei nereguli prezentate nu sunt singurele!!!
Cum as putea sa demonstrez ca savarsesc o ilegalitate pentru care trebuie sa plateasca!!! Pentru ca fraudeaza in mod direct nu doar persoana mea, ci intreaga comunitate romaneasca!
Desi am fost refuzata - tot nu am plecat de la firma...deoarece este extrem de greu sa iti gasesti un job in prezent.
Au angajati fara forme legale - pe care ii manevreaza si ii batjocoresc pe cat posibil. Disponibilizarile se fac pe motive personale ci nicidecum ca unul dintre angajatii disponibilizati nu si-ar fi indeplinit taskurile sau ca firma nu ar fi avut resurse sa ii plateasca...
In firma se incaseaza la greu bani negrii...mi se pare de neacceptat sa fiu partasa la felul in care oamenii din Romania sunt "pacaliti" de niste straini avizi dupa bani, care au venit in Romania sa isi bata joc de oameni!
Imi sustin toate cele spuse mai sus - astept doar o sugestie despre cum as putea sa le si demonstrez....
Astept cat de curand un raspuns...
Da...se pare ca nu am gasit pe cineva care sa aiba timp pentru a imi da un raspuns.
Sunt curioasa oare de ce se mai plang romanii (verbal...pe la rude si prieteni) ca nu sunt tratati asa cum trebuie in tara lor daca nu fac NIMIC in aceasta privinta??
Daca depui plangere la ITM...oricum nu prea ai cum sa demonstrezi neregulile angajatorului...iar daca acestea sunt evidente...angajatii ITM trimisi in inspectie ..prefera sa bage amenda in al lor buzunar...in loc sa faca ceva pentru tara asta!!@!
nicoletaciurea a scris:

........angajatii ITM trimisi in inspectie ..prefera sa bage amenda in al lor buzunar...in loc sa faca ceva pentru tara asta!!@!


Eu n-as generaliza ... iar o acuzatie de genul acesta trebuie fondata ... de exemplu, in sept 2010, Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a sancţionat o societate comercială (obiect de activitate construcţii), cu amendă contravenţională în cuantum de 100.000 lei, pentru primirea la muncă fără forme legale a unui număr de 25 persoane.

.....
referitor la problema dvs : daca nu aveti incredere in ITM , aveti la dispozitie sesizarea organelor superioare ale acestei institutii : Inspectia Muncii si Ministerul Muncii.
De asemenea, puteti sesiza Garda Financiara sau Politia pentru savarsirea unor infrcatiuni cu privire la activitatea financiara.

Alte discuții în legătură

Preaviz ketzia ketzia Am primit preaviz conform Art. 73(1) si 65(1) pentru 21 zile pe motiv de reorganizare a activitatii, urmand sa fiu trimisa in somaj.Vreau sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Contract de 4 ore? lovdreams lovdreams Salut.Am si eu o \"nelamurire\".Lucrez de mai multi ani la o firma de mobilier...cu criza asta in Ianuarie anu acesta sefii ne-au tinut o sedinta prin care ne ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca muncesc la gri? sindbad sindbad Buna ziua, de 5 ani de zile sunt angajat la aceeasi firma si niciodata nu am avut tot salariul trecut in cartea de munca. In aceasta situatie nu sunt numai ... (vezi toată discuția)