avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de 4 ore?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de 4 ore?

Salut.Am si eu o "nelamurire".Lucrez de mai multi ani la o firma de mobilier...cu criza asta in Ianuarie anu acesta sefii ne-au tinut o sedinta prin care ne rugau "in folosul firmei" ca cica ar fi mers mai prost sa ni se modifice contactele de salarizare la 4h/zi , 400 ron in cartea de munca pentru vreo 2-3 luni cat este perioada moarta adica ian , mar , feb ...In schimb orele de munca sa ramana aceleasi adica 11h/zi inclusiv sambata.Problema este ca mai e o luna pana se face anul si salariul in cartea de munca tot acelasi este adica de 400 ron ( daca s-or plati si aia la cotizatii ) programul tot acelasi este si ... sunt multe de povestit dar pe mine ma intereseaza urmatoarea intrebare ... Toti avem rate pe la banci si nu ne permitem sa ne pierdem locul de munca chiar si asa prost platit ... daca sefii nu vor sa ne dea nici macar in vreo varianta de somaj se poate face ceva in privinta revenirii macar la salariul anterior?
PS: ma gandeam ca o sa intrebati ... in actul aditional nu am vazut nici o data care sa precizeze perioada pe care este incheiat...si nici o stampila de nicio forma ...pur si simplu am semnat in alb :(
Cel mai recent răspuns: DorobatMihaela , utilizator 22:46, 18 Noiembrie 2010
In general actele aditionale de modificare salariu nu se fac pe o perioada determinata, din aceasta cauza nu este trecuta data revenirii la salariul/durata de munca initiala.
Parerea mea este ca ai semnat actul si se revine la salariul anterior doar daca vrea angajatorul tau: ai semnat actul=ai fost de acord cu acea modificare...
Singurul lucru pe care l-ai putea face, desi asa cum ai spus si tu pe criza acceptam mai mult decat ar trebui, sa faci o reclamatie la ITM deoarece la part time nu se fac ore siplimentare decat in caz de forta majora... Dar nu stiu la ce te-ar ajuta acest lucru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de reducere a timpului de munca diana_i diana_i As avea o intrebare - de cate ori poate fi modificat timpul de lucru prin act aditional. Mai exact - angajatii nostri sunt cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ralucacori ralucacori Am si eu mai multe intrebari. Situatia sta in felul urmator. Din 2005, sunt angajata unei societati din Bucuresti, eu fiind din provincie. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm catre un angajator busuiocmaria busuiocmaria cine imi poate spune si mie cum sa procedez daca angajatul nu mi-a dat salariul si eu vreau sa plec dar, sa-mi recuperez si banii? as vrea sa fac o adresa ... (vezi toată discuția)