avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Recent am fost nevoit sa imi centralizez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Recent am fost nevoit sa imi centralizez vechimea ...

Buna ziua,

Recent am fost nevoit sa imi centralizez vechimea in munca. Am inceput cu anul 2007, am avut contract de munca, se observa si in evidentele ITM. In 2008 am schimbat locul de munca, iar de la aceasta societate nu am primit documentele de incetare, companie inchisa si preluata de o alta societate la care am continuat sa lucrez.

Ianuarie - iunie 2008 Hertza Telecom SA a fost preluata de NewCom Telecomunicatii.

Noua societate NewCom a facut si Carte de munca.
Neavand documentele doveditoare a vechimii pentru perioada Ianuarie iunie am solicitat la ITM vechimea.

Raspunsul a fost:
- Nu a fost indentificat contractul individual de munca pe numele dvs.
- Figurati pe statele de plata aferente perioadei ianuarie 2008 iunie 2008
- Nu a fost identificata decizia de incetare a contractului individual de munca. Astfel nu va putem elibera adeverinta solicitata.

Ce este de facut in aceasta situatie? Pe CNPP.ro se vede ca am lucrat si am platit darile la stat ca salariat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 12 Februarie 2024
Daca aveti o copie de pe contractul de munca , o puteti prezenta ITM-ului .. NU are nicio legatura CNPP cu ITM ..nu confundati cele doua institutii si datele pe care le au .. la ITM se depunea c.i.m., acte de modificare, executare , suspendare si incetare a c.i.m. .. la Casa dr pensii se depunea declaratii de c.a.s. care nu reprezinta dovada platii contributiilor.

Nu v-au invocat si art.279 C.mun. in raspuns ???
Nu ati dat bani ITM-ului ... Plata contributiilor nu a avut, nu are si nici nu va avea vreodata legatura cu ITM-ul .... sunt mii de situatii in care persoanele au lucrat fara c.i.m.
Este posibil ca acel angajator sa nu fi depus si inregistrat la ITM c.i.m., dar sa va fi platit salariul si contributiile.

Daca spuneti ca ati lucrat din 2007 , de ce figurati din ianuarie 2008?

Dvs nu ati primit un exemplar din c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am adeverință cu vechimea în muncă eliberată ... Mareș231 Mareș231 Bună ziua! Am adeverință cu vechimea în muncă eliberată de ITM, ptr 6 luni(nu am avut carnet de muncă, societatea radiata, arhiva inexistenta) Casa de ... (vezi toată discuția)
Pot recupera vechimea in munca pentru perioada cat am lucrat "la negru"?? Costin33 Costin33 Va prezint pe scurt urmatorul caz: In august 2008 am fost primit la munca de catre o firma de paza pentru care am lucrat pana in iunie 2011.Firma ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contractul de munca shiro shiro Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu clauzele contractuale pe care unele firme ti le baga sub nas sa le semnezi si aflii abia la ... (vezi toată discuția)