Buna ziua.astazi am primit o amenda ca nu am acordat prioritate pentru pietoni.mentionez ca la 2 m de trecere era parcata o masina si nu am vazut pietoni .strada are loc de parcare plus banda de mers si e foarte greu de vazut pietoni daca e parcata masina langa trecere.are rost sa fac vreo contestatie? Am auzit ca este o lege data ca pot plati doar 50 lei amenta.eu am primit 4 pct de amenda.mai este legea aceea valabila cu 50 lei?multumesc anticipat
Nu exista o astfel de lege.
Platiti jumatate din minimul amenzii contraventionale stabilite in PV incheiat de politist. Plata se face la Taxe si impozite din primarie (emitentul notificarii ca aveti de plata o amenda).
Art. 100 din OUG 195/2002
( ... )
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
( ... )
b) neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;
Ați fost sancționat cu amenda minimă, adică 580 lei. Din această cauză puteți plăti în termen de 15 zile suma de 290 lei..