avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere bilete la ordin avalizate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere bilete la ordin avalizate

Buna ziua,
Am avut un srl pt care s-a declarat falimentul, in urma caruia a ramas un credit nerambursat la o banca. Respectivul credit l-am garantat cu bilet la ordin avalizat cu scadenta in martie 2018 (falimentul a fost declarat in martie 2019). Am primit recent acasa o adresa de la un birou executor judecatoresc prin care se solicita infiintarea propririi pe conturile mele ca persoana fizica. In prezent lucrez in strainatate si nu am nicio intrare de bani in aceste conturi.
Am urmatoarele intrebari:
1. Daca ma intorc in tara, mi se va infiinta proprire si pe veniturile/salariul meu, chiar daca este minimul pe economie si am si pensie alimentara pt un minor ?
2. Se aplica termenul de prescriere de 3 ani de la data scadentei si in ce conditii (daca inceteaza urmarirea pentru executare silita si obligatia de plata a debitului) ?
Mentionez ca in hotararea judecatoreasca de declarare a falimentului nu se face nicio referire la raspunderea materiala solidara personala.
Va rog frumos si va multumesc anticipat pentru eventualele pareri/sfaturi/raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
km, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire conturi gps gps buna ziua, sotul meu este actionar la o firma aflata in reorganizare. in 2008 am semnat si eu, ca sotie, si el, ca actionar un bilet la ordin la ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin care nu sunt avalizate sfat sfat ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment? nu are nici o valoare? era mai bine daca ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)