avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absente nemotivate

Trebuie făcută decizie pentru înregistrarea in revisal a absențelor nemotivate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:46, 19 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Trebuie intocmita o decizie de suspendare a CIM pt absente nemotivate. Aceasta decizie se va inregistra in Revisal.
Suspendarea c.i.m. nu este obligatorie in acest caz...

art.51 C.mun.
...
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca nu se suspenda contractul de munca al angajatului pe perioada absentelor nemotivate, cum procedeaza firma pentru a nu plati totusi la stat contributiile pentru perioada respectiva? Mai exista si o alta modalitate in afara de suspendare CIM?
Pe perioada absentelor nemotivate nu se plateste salariul .... in pontaj sau in condica de prezenta , salariatul va fi trecut absent nemotivat.
Corect, angajatul nu primeste salariu pentru zilele in care a fost absent nemotivat, dar cum face angajatorul sa nu plateasca nici statului contributiile aferente zilelor cu absente nemotivate.? In afara de suspendare CIM mai exista si o alta modalitate?

Alte discuții în legătură

Revisal iuliana8 iuliana8 Buna ziua, Conform HG 605 privind absentele nemotivate acestea trebuiesc raportate in revisal in termen de 3 zile. Va rog sa-mi spuneti daca e legal sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal absente nemotivate PEOPLE MANAGEMENT PEOPLE MANAGEMENT Buna ziua si La multi ani! Va rog sa ma ajutati sa inteleg dpdv juridic cum se procedeaza cu absentele nemotivate. Sunt obligata sa le inregistrez in Revisal? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea si eu nevoie de o parere pentru urmatoarea ... cnghr cnghr Buna ziua, As avea si eu nevoie de o parere pentru urmatoarea situatie: Un salariat absenteaza nemotivat de la locul de munca pe o perioada de 5 zile, este ... (vezi toată discuția)