avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, As avea si eu nevoie de o parere pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, As avea si eu nevoie de o parere pentru urmatoarea ...

Buna ziua,
As avea si eu nevoie de o parere pentru urmatoarea situatie:
Un salariat absenteaza nemotivat de la locul de munca pe o perioada de 5 zile, este trecut in pontaj ca fiind absent nemotivat, dupa 3 zile de la data primei absente, se intocmeste decizia de Suspendare CIM in baza art 51 (2) si este transmisa in REVISAL. Intre timp, luam legatura cu salariatul, demaram procedura de cercetare disciplinara, iar acesta ajunge la sediul angajatorului si solicita incetarea CIM cu acordul partilor. Se accepta solicitarea, se efectueaza incetarea CIM cnf. art 55 (b) . Ulterior incetari contractului, fostul salariat preznita un Certificat Medical, pentru perioada in care a absentat. Intrebarea mea este, cum se procedeaza in aceasta situatie? Se mai poate opera in Revisal, anularea suspendarii contractuui pentru absente nemotivate (justificate ulterior cu un CM) dupa ce contractul a fost deja incetat cu acordul parilor?! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 29 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate face asa ceva :
1. anulati incetarea
2. anulati suspendarea
3. inregistrati incetarea
4. generati fisierul si transmiteti la ITM

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Absențe nemotivate. se suspendă obligatoriu cim? mary2015 mary2015 Buna ziua ! Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu suspendarea CIM in cazul absentelor nemotivate . In contractul colectiv de munca nu avem specificat ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate angajat cu program 12/24 un salariat absentează ... econo econo Absente nemotivate angajat cu program 12/24 Un salariat absentează nemotivat de la servici miercuri, joi și duminică, vineri și sâmbătă fiind liber ... (vezi toată discuția)