Am 50 de ani si la un moment de nebunie am furat de la un supermarket niste bunuri in valoare de aprox. 110 lei. Am cumparat rosii, si dupa cantarire am mai pus o bucata in punga si niste becuri. La iesire m-au retinut cei de la paza, si cu toate ca am colaborat (am scos ce am avut in geanta) si am recunoscut vina, au chemat politia si mi-au intocmit un proces verbal, spunand ca o sa am dosar penal. Bunurile au fost restituite si diferenta la legume am platit.
Asta a fost acum aprox. 2 saptamani si de atunci nu am mai dormit deloc.
Daca asta va fi introdus in cazierul meu judiciar, voi pierde definitiv munca (trebuie cazier pt locul meu de munca) si la varsta mea nu o sa mai gasesc alt loc de munca.
As vrea sa stiu: in acest caz (paguba de 110 lei recuperata si diferenta platita, prima si ultima mea abatere) la ce ma pot astepta?
Va fi introdus acest lucru in cazierul meu judiciar?
Ce pot astepta de la procuror? Ce pot pati pt ce am facut?
Cand ma vor chema la procuror aproximativ (ca nu mai pot de stres)?
Ce sa fac ca sa fie bine totul?
Care este perioada de pastrare a dosarulur penal in acest caz in baza de date (sau unde sunt pastrate)? Va veni momentul stergerii dosarului meu sau aceasta greseala va pata cazierul si viata mea pt intotdeauna?
Va afla cineva acest lucru? (mi-e tare rusine)
As mai avea niste intrebari, daca este normal:
-ca am cerut o copie dupa procesul verbal dar mi-au refuzat sa imi deie?
-ca vroiam sa citesc procesul verbal inainte sa semnez, dar politistul nu a lasat, a citit 2 propozitii din proces si a cerut sa semnez toate foile?
-ca am intrebat daca am nevoie de un avocat, deoarece nu cunosc legislatia si nu stiu cum sa procedez, dar mi au zis ca nu am nevoie de avocat?
-ca paznicul a umblat in geanta mea fara acordul meu, mi-a zis sa scot tot ce am in geanta ceea ce eu am si facut, dar ultimele piese a scos el, cu toate ca l-am rugat sa nu umble in geanta mea?
-ca paznicul a luat cu el unele din lucrurile mele (incarcator, baterie, prelungitor usb, stick..) ca sa verifice daca nu sunt si alea furate (cu toate ca erau vizibil uzate) si cand mi le-a adus inapoi, a lipsit cablul meu usb de la incarcator (ceea ce doar acasa am observat ca eram extrem de stresat)?
-ca paznicul a intocmit niste hartii pe care nu a lasat sa le citesc dar trebuia sa le semnez, mi-a zis sa nu citesc si daca nu semnez fara citire ma da la judecata (politistul era de fata)?
-pe foile intocmite paznicul a trecut bunurile furate cu pretul lor, dar mie nu mi-a zis cat costa acele bunuri, si de exemplu pretul rosiilor a trecut in intregime (de ex costa 11 lei, din care eu la casa am platit 9 lei, pt ca numai o bucata am pus in punga ulterior), si degeaba am spus ca numai diferenta de 2 lei (11-9) sa treaca la paguba, el nu m-a ascultat si m-a fortat sa semnez ca altfel ma da la judecata (poate si la restul bunurilor a trecut sume mai mari?)?
L-am intrebat politistul si el mi-a zis, fiind prima abatere si suma foarte mica, nu va fi trecut acest lucru in cazierul meu si 90% ca procurorul va discuta cu mine si cam atat. Este adevarat ce mi-a zis politistul?
Scuze ca am scris atat de lung si multumesc anticipat pt raspuns.
Furt kaufland
vitya123123
Bună, sunt cetățean al Republicii Moldova, student în România, am am fost prin cum am furat din kaufland o mini boxă in voaloare de 70 roni, am fost la ... (vezi toată discuția)