avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale raspuns corect-drept de retragere acceptanti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

raspuns corect-drept de retragere acceptanti

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul corect la urmatoarea intrebare
Au drept de retragere acceptantii care constata ca evaluarea aporturilor in natura stabilite de experti este inferioara decat cea prezentata in prospectul de misiune cu :
1/2; 1/4; 1/5;1/10 ? Este o intrebare grila la care nu stiu rapsunsul.
MUltumesc frumos anticipat
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 10:20, 28 Noiembrie 2009
Art. 27 Legea nr. 31/1990:

(1) Abrogat.
(2) Daca valoarea aporturilor in natura, stabilita de experti, este inferioara cu o cincime aceleia prevazute de fondatori in prospectul de emisiune, oricare acceptant se poate retrage, anuntandu-i pe fondatori, pana la data fixata pentru adunarea constitutiva.
(3) Actiunile revenind acceptantilor care s-au retras pot fi preluate de fondatori in termen de 30 de zile sau, ulterior, de alte persoane, pe cale de subscriptie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social srl prin aport in natura danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: doresc sa fac o majorare de capital social la un SRL.Ma intereseaza care este procedura ... (vezi toată discuția)
Majorarea c.s. mony mony Puteti sa-mi spuneti din practica Dvs., care sunt documentele CONTABILE pe care o firma care doreste sa-si majoreze capitalul social prin incorporarea ... (vezi toată discuția)
Procedura majorare capital social sa C_CRISTINA C_CRISTINA Se doreste majorarea capitalului social al unui SA. Se poate intocmi hotararea AGA prin care sa se stipuleze ca se majoreaza cu x suma capitalul social, urmand ... (vezi toată discuția)