avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Buna ziua .
Pe data de 1 Decembrie 2018 , am
fost oprită de poliție si am fost testata cu aparatul etilotest , 0,56 în aer liber , 1,20 in sânge prima analiza , 1,10 a doua analiza , 1,26 recalcularea analizelor .
Fără antecedente, am fost oprită ptr prima oară de când am permisul de conducere .
Va rog sa îmi spuneti, dacă legea noua care a fost aplicată pe 18 Iulie 2019 , ma poate ajuta in cazul meu .
Încă nu am fost chemată in instanța, dar urmează .
Cum credeți ca se termina acest caz ? Care ar fi pedeapsa mea ? La ce sa ma aștept ?

Mulțumesc mult !
Isabela Morosanu
Modificările Codului rutier intrate în vigoare la data de 18 iulie 2019 nu se referă și la conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice.
Conducerea unui autovehicul de catre o persoana având o alcoolemie de 1,26 constituie infracțiune si se aplică prevederile Codului penal
ing. Ioan Ciobanu
Bună ziua, cu siguranţă s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului (336 C.pen.). Ideal ar fi în această situaţie să apelaţi la serviciile unui avocat care să vă apere în procesul penal, să studieze dosarul, să depună înscrisuri în circumstanţiere, să vă asiste la declaraţii ş.a.m.d. Acest lucru vă va ajuta să scăpaţi mai repede de problemă.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Este astfel posibil sa fiti condamnat la o pedeapsa constand in amenda penala sau la o pedeapsa cu inchisoarea si suspedarea sub supraveghere sau se poate dispune o solutie de renuntare la aplicarea pedepsei sau o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului elaorlea elaorlea Buna seara, Am si eu o intrebare....In data de 8.06.2014 am fost oprit de Politia rutiera pentru un control de rutina. Am fost depistat cu o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan cristy46 cristy46 Buna Ziua va rog f mult daca imi puteti da un raspuns.In noiembrie 2016 am fost oprit de politia de frontiera pe teritoriul portului cta eram baut si au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am facut o fapta reprobabila pentru care regret.am ... rodoef rodoef buna ziua.am facut o fapta reprobabila pentru care regret.am fost depistat in trafic 0,56 in aer expirat.cat va fii in sange? si care sunt consecintele avand ... (vezi toată discuția)