avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sa fac ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sa fac ?

Am o cunostinta caruia i-a fost retinut permisul pentru o alcoolemie de 1,20 in sange si 0,79 la etilotest. As vrea sa aflu care este pedeapsa pe care o va primi? Cat timp este retinut permisul? Mentionez ca ultimul antecedent a fost tot pt alcool in urma cu un an .
Ce intelegeti dvs prin ”ultimul antecedent a fost tot pentru alcool”?
Buna ziua,
Permisul este ANULAT deci va putea sa dea din nou examen dupa ce iese din penitenciar!
Pedeapsa este stabilita de instanta conform prevederilor art. 336 C.P.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
La aceasta pedeapsa se adauga su celelalte dara mai sunt (cozi - resturi mai vechi) sau alte fapte savarsite cu aceasta ocazie (refuzul prelevarii probelor, accident, etc)
Alcoolul si covrigul nu s-au inteles, nu se inteleg si nu se vor intelege.
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
A mai avut odata permisul luat pentru alcool, dar i-a fost luat doar pe 3 luni pentru ca nu a avut o asemenea alcoolrmie
Atunci a fost vorba de contraventie, acum are dosar penal, oricum este o bila neagra pentru el faptul ca persevereaza in a conduce baut, probabil v-a fi trimis in judecata si condamnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rutiera Acoperi Ana Acoperi Ana Fiind băut am urcat la volan sa mut masină 20 metri mai incolo. În acest timp am acroșat mașina din fata mea .Un martor a sunat la 112 venind un echipaj ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcol 0,48... fronel fronel mi sa retinut permisul de conducere la 0,48 alcol vara evenimente neplacute, eram pur si simplu la un gratar,si bausem 4 beri la 0,5 liri si alea lente, nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere cleopatra2011 cleopatra2011 Buna ziua! In data de 25,02,2014, unei persoane in varsta de 61 de ani i-a fost retinut permisul de conducere, pt alcoolemie 0,8 etilotest si 2,0, respectiv ... (vezi toată discuția)