Am o cunostinta caruia i-a fost retinut permisul pentru o alcoolemie de 1,20 in sange si 0,79 la etilotest. As vrea sa aflu care este pedeapsa pe care o va primi? Cat timp este retinut permisul? Mentionez ca ultimul antecedent a fost tot pt alcool in urma cu un an .
Buna ziua,
Permisul este ANULAT deci va putea sa dea din nou examen dupa ce iese din penitenciar!
Pedeapsa este stabilita de instanta conform prevederilor art. 336 C.P.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
La aceasta pedeapsa se adauga su celelalte dara mai sunt (cozi - resturi mai vechi) sau alte fapte savarsite cu aceasta ocazie (refuzul prelevarii probelor, accident, etc)
Alcoolul si covrigul nu s-au inteles, nu se inteleg si nu se vor intelege.
Atunci a fost vorba de contraventie, acum are dosar penal, oricum este o bila neagra pentru el faptul ca persevereaza in a conduce baut, probabil v-a fi trimis in judecata si condamnat.
Rutiera
Acoperi Ana
Fiind băut am urcat la volan sa mut masină 20 metri mai incolo. În acest timp am acroșat mașina din fata mea .Un martor a sunat la 112 venind un echipaj ... (vezi toată discuția)