avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rutiera

Fiind băut am urcat la volan sa mut masină 20 metri mai incolo. În acest timp am acroșat mașina din fata mea .Un martor a sunat la 112 venind un echipaj de politie luându mi probe de sânge având în sânge 2.9 . Ce sancțiune risc? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:58, 28 Octombrie 2018
Este infractiune si implicit se anuleaza permisul in prima faza apoi ca pedeapsa conteaza antecedentele , apararea si alte criterii...

Buna ziua,
Inchisoare si anulare permis conducere. Doar intre 1 si 5 ani!
Art. 336 C.P.
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Angajati-va un avocat. Este stricta nevoie.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolemie 0.79 in fiola robertaamn robertaamn Buna ziua, am avut acum 3 zile o problema cu politia. Cum a fost Craciunul am baut putin si apoi m-am urcat in masina sa merg acasa iar pe drum m-a oprit ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ce sa fac ? Anonim8592 Anonim8592 Am o cunostinta caruia i-a fost retinut permisul pentru o alcoolemie de 1,20 in sange si 0,79 la etilotest. As vrea sa aflu care este pedeapsa pe care o va ... (vezi toată discuția)