Intentionez sa particip la o licitatie publica a unui imobil in Iasi. Am citit publicatia de vanzare insa am cateva nelamuriri, textul spunand asa:
"Imobilul urmarit este grevat de urmatoarele sarcini si drepturi reale: drept de ipoteca si urmarire sila emisa de BEJA xxxx in favoarea creditoarei Banca Y. Privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei de proprietari xxx xxx si urmarire silita emisa de BEJ in favoarea firma de recuperari".
Am scos cartea funciara a imobilului si toate acestea de mai sus sunt trecute in cartea funciara.
1) Intrebarea mea, daca adjudec am eu de plata aceste datorii?
Am tot citit pe internet si cica imobilele se dau libere de sarcini....dar trebuie sa ma asigur ca executorul trece acest lucru in actul de adjudecare.
2) Cum procedez la gaz / curent - unde actualul proprietar nu a mai platit ce minim 7 ani - nu mai locuieste la adresa...
3) Ce fac daca de la administratie ma forteaza sa platesc datoriile care acum is de mai mult de 100 milioane lei vechi? Ei sunt inscrisi in publicatie si in cartea funciara cu "privilegiu imobiliar".
In urma valorificarii unui bun imobil in cadrul executarii silite, bunul intra in patrimoniul adjudecatarului liber de orice sarcini, creditorii urmand a-si putea recupera creantele doar din suma obtinuta din vanzarea imobilului vedeti art. 857 (3) C,proc.civ.