avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reinnoire pasaport si drept de calatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reinnoire pasaport si drept de calatorie minor

Buna ziua!
Suntem plecati in Anglia de 9 luni. Fetita de 11 ani, copil din prima casatorie a sotiei mele, a fost cu noi, este inscrisa in sistemul de invatamant britanic. Cand am plecat abia am reusit sa ii facem pasaport deoarece tatal ei natural a tergiversat pana in ultimul moment declaratia de calatorie respectiv imputernicirea pentru pasaport. Din aceasta cauza i-am facut copilului pasaport temporar doar pe un an. Acum am venit in tara pentru ca tatal ei sa o vada si sa ne dea din nou declaratiile de care stiam ca avem nevoie. Aceasta ne-a dat insa doar o declaratie notariala prin care este de accord doar cu faptul ca fata sa circule in strainatate in perioada 15.08.2019-14.11.2019 (data la care expira si pasaportul) spunandu-ne ca nu mai avem nevoie de nimic altceva, ca s-a schimbat legislatia (?).
Intrebarea noastra este (desi mi se pare aberrant): ii putem reinnoi copilului pasaportul doar cu aceasta declaratie? Daca sotia nu se intoarce cu copilul pana pe 14 Noiembrie nu poate fi acuzata de rapire de minor? (Custodie comuna cu domiciliul la mama)
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
roberth, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:54, 19 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovezi ca fata este inscrisa in Anglia exista?
Faceti un dosar prin care locuinta aceea a copilului sa scrie clar ca e in strainatate, daca nu exista deja una.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu si fiica mea locuim in anglia, de asemenea detin ... simo77 simo77 Buna seara, eu si fiica mea locuim in Anglia, de asemenea detin custodia exclusiva , nu am avut niciodata nevoie de acordul tatalui pt a iesi din tara si de a ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)