avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! In curand urmează a se efectua succesiunea dupa moartea tatalui meu. As vrea sa stiu care e cea mai buna varianta pentru noi , mama si doua fete , sau care e procedura normala . Obiectele succesiunii sunt o casa si locul de la cimitir. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Camelia40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:56, 19 August 2019
Buna ziua,
Cea mai buna si ieftina varianta este cea la notar.
Casa este bun comun al mamei si tatalui dvs. ( au facut*/cumparat casa in timpul casatoriei) sau a fost mostenita de la parintii dumnealor?
Locul de veci este cumparat sau concesionat?
Ultima modificare: Luni, 19 August 2019
Ionut.ion, utilizator


Casa este bun comun , locul de veci cumparat .
Atunci... mama, pe langa jumatate din casa ce.i revine deja, v-a mosteni 1/4 din jumatatea sotului decedat si copii restul de 3/4 din jumatatea sotului decedat ( tatalui lor).
La fel si cu locul de veci.
In final mama v-a detine 5/8 din casa si locul de veci si copii restul de 3/8, in coproprietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune loc de veci adinavero adinavero Buna ziua>Am urmatoarea situatie: Am dobandit de la parintii mei prin mostenire o cota de 3/8 dintr-un loc de veci(DOBANDIT DE LA MAMA MEA CARE L-A DOBANDIT ... (vezi toată discuția)
Dreptul de concesiune asupra locului de veci vimari vimari Daca bunica care a decedat avea in concesiune un loc de veci, am inteles ca dreptul de concesiune asupra locului de veci poate fi preluat de catre mostenitor ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)