avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poate fi folosit în România permisul de conducere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poate fi folosit în România permisul de conducere american într-o vacanță de 21 de zile?

Buna ziua. Daca cineva are permis de conducere american, poate conduce on Ro daca vine doar pentru 21 zile in Ro?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marshanna , utilizator 12:34, 23 August 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să obţineti si un permis de conducere internaţional.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ SuzanaR ...Buna ziua,

Aveti link-ul catre amasada US din Bucuresti...care expliciteaza ce si cum.
[ link extern ] /
Da, va trebuie un IDP cum bine a mentionat dl avocat mai devreme de care se ocupa AAA-ul ([ link extern ] )
succes
Nu.
DA. Nu am permis american, am permis canadian, am fost oprit o data in concediul petrecut in Romania, la un filtru, si lucrurile au mers fara stress. Nu poti folosi la nesfarsit permisul emis in strainatate, insa. E un termen de 60 de zile, daca nu ma insel, de la intrarea ta in Romania, de la care trebuie sa iti iei permis romanesc. Am un amic care avea permis egiptean si a primit permisul romanesc fara examen. Eu cand am ajuns in Canada aveam permis romanesc, dar a trebuit sa dau examen pentru cel canadian.
Eu insist si spun ca nu e nevoie de niciun act whatsoever, cu conditia sa fie o sedere temporara, veniti in Romania 21 de zile, nu stati aici sase luni sau cativa ani. Eu am permis romanesc, am si permis canadian, la un moment dat mi-a expirat cel romanesc si cand am venit din Canada intr-un concediu am mers fara probleme cu permisul canadian, si cand am fost oprit am prezentat permisul canadian si pasaportul romanesc. Nu aveam buletin, ca la astia care avem cetatenie straina si rezidenta straina, ne ia statul buletinul. La un moment dat am stat mai mult prin Romania, am facut cerere sa mi se prelungeasca permisul romanesc expirat, am primit permisul prin posta, l-am folosit fara stresuri. Cand am mers prin lume, si chiar am batut mult din lumea asta fie cu masina mea, fie cu masina inchiriata, am prezentat fie permisul romanesc, fie cel canadian, dupa cum mi-a tunat mie. Niciodata nu am avut vreo problema. Daca permisul romanesc sau cel canadian avea vreo chestie, nu imi inchiria nici dracul masina...

Alte discuții în legătură

Rennoire pasaport romanesc expirat razvanmunteanu1 razvanmunteanu1 Buna ziua, Tatal meu locuieste in statul Florida, are cetatenie dubla romano-canadiana, pasaportul romanesc este expirat, nu detine buletin deoarece are ... (vezi toată discuția)
Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)