avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Noua lege a pensiilor.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Noua lege a pensiilor.

Am 9 ani grupa I și 6 ani grupa II de muncă. Conform noii legi a pensiilor cești ani îmi vor ridica numărul de puncte de pensie? Mai corect spus am ceva de câștigat cu acești ani de grupă? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:07, 20 August 2019
Castiguri:
1)Stagiu aferent(in plus) 6 ani
2)Reducerea varstei standard de pensionare cu 6 ani, daca indepliniti conditia de stagiu complet
3)Majorarea punctajului mediu anual cu 50% pentru perioada lucrata in grupa I, si cu 25% pentru grupa II.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privind grupa i de munca cernatlarisa cernatlarisa Daca am: - 5 ani si 8 luni grupa I- de munca si - 1 an si jumatate de grupa a II-a de munca - cum se considera la calculul vechimii, cu cat se poate ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare viorelus viorelus In formula pe baza careia se determina punctele de pensie, stagiul complet de cotizare este fix ,functie de data nasterii,in orice moment al ... (vezi toată discuția)
Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)